Luduș: Emoții la „Nunta de Aur 2021” Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 425 Vizualizări

Luduș: Emoții la „Nunta de Aur 2021”

Începând din anul 1990, ziua de 1 octombrie a fost dedicată, prin Rezoluția nr. 45/106 a Organizației Națiunilor Unite, omagierii persoanelor vârstnice. În România, Federația Națională a Sindicatului Pensionarilor a inițiat această sărbătoare în anul 1996 și de atunci a intrat în tradiția administrației locale organizarea unei festivități memorabile pentru cuplurile care au ajuns la pragul celor 50 de ani de conviețuire.

32 de ”Cupluri de Aur”

În acest an, Primăria și Consiliul Local Luduș a organizat trdiționala „Nuntă de Aur” în condițiile impuse și reglementate de pericolul COVID-19 în prezența a doar 31 de cupluri, spre deosebire de anii anteriori când sărbătoarea seniorilor era celebrată în prezența a 300-350 de participanți, „miri”, „mirese” și „nuntași”. Acum cuplurile sărbătorite au fost primite în elegantul salon de nunți „Romeo și Julieta” din Luduș cu flori, diplome și câte un premiu în bani, toate acordate de administrația publică locală care s-a preocupat de asigurarea unei sărbători de neuitat pentru familiile: Aron Dorina și Sever, Astăluș Magnezia și Ioan, Bagy Kata și Anton, Bali Ana și Ioan, Barbu Letiția și Vasile, Berariu Gheorghe și Ildiko, Bleoacă Silvia și Remus, Borz Leontina și Ioan, Cătană Aurelia și Romolus, Chețan Elena și Ilie, Ciolomic Marișca și Nicolae, Cordoș Ana și Vasile, Damian Maria și Filip, Hațegan Ana și Simion, Hoca Maria și Nicolae, Ințe Elisabeta și Francisc, Lapoși Rozalia și Ștefan, Mâșcă Letiția și Eugen, Mireștean Valeria și Petru, Moga Ana și Cornel, Nagy Terezia și Iosif, Oltean Aurelia și Augustin, Orosan Maria și Pompei, Pal Fogarasi Victoria și Zoltan Imre, Popa Floarea și Vasile, Potra Leonora și Ștefan, Rusu Doina și Andone, Tegla Mariana și Iordan, Timar Elena și Ioan, Vereș Maria și Remus, Werzberger Maria și Martin.

Cuvinte calde, din inimă

Joi, 30 septembrie, sărbătoriții au fost primiți la elegantul salon de ceremonii  de primarul Cristian Moldovan, viceprimarul Kis Istvan, consilierii Liviu Botezan și Sebastian Căpușan, președintele CAR Ovidiu Crișan, președintele Sindicatului Pensionarilor – Andronic Stoica, de protopopul ortodox Lucian Voșloban și preotul reformat Czirmai Cs. Levente. Mai întâi, primarul Cristian Moldovan a adresat celor prezenți un salut călduros și i-a felicitat pentru fidelitatea în dragoste de care au dat dovadă. La o propunere venită din partea cotidianului Zi de Zi, primarul i-a invitat pe cei prezenți să participe și la nunta de „ametist” adică peste 10 ani.

Ovidiu Crișan a depănat câteva amintiri din perioada de început a sindicatului și a CAR-ului de după anul 1989 și a mulțumit în numele celor prezenți primarului și echipei sale pentru organizarea „Nunților de Aur” din ultimii ani. Mai tânărul său coleg, Andronic Stoica a adresat felicitări celor prezenți făcând elogiul familiei și bunei înțelegeri între soți, chiar și atunci când situația materială sau de sănătate se deteriorează într-un fel sau altul.

La final, „starostele” nunții, Dorin Grama a invitat fețele bisericești să binecuvânteze masa și pe cei prezenți care timp de o jumătate de secol au respectaat rânduielile bisericești și laice, au realizat cerințele familiei tradiționale. După binecuvântarea primită, DJ-ul Cornel Sabău a asigurat ambianța muzicală la care a contribuit și unul dintre sărbătoriți Petru Mireștean și saxofonul său. Meniul ales și ambianța deosebit de plăcută, amintirile depănate au contribuit la desăvârșirea unei zile minunate. Stimulați de îndemnul primarului Cristian Moldovan, sărbătoriții și-au dat întâlnire la nunta de „ametist” adică la aniversarea a 60 de ani de la căsătorie.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE