Home / Sighișoara / ”Prețuiește viața”, mesajul polițiștilor rutieri din Sighișoara

”Prețuiește viața”, mesajul polițiștilor rutieri din Sighișoara

Polițiștii rutieri sighișoreni au fost alături de participanți în cadrul unui eveniment ”5K Run& Walk- Run for a Reason”, aflat la cea de-a treia ediție, organizat în urmă cu câteva zile de Asociația AUM Sighișoara, cu scopul de a invita comunitatea la petrecerea timpului liber prin mișcare, alergat sau mers.

”Polițiștii rutieri s-au aflat alături de participanți, în municipiul Sighișoara, pe traseul destinat practicării de sport, pentru fluidizarea traficului rutier și pentru a preveni orice eveniment negativ. Totodată, aceștia au desfășurat activități preventiv-educative în ceea ce privește conștientizarea participanților la trafic a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Celor aproximativ 100 de persoane prezente la eveniment, le-au fost reamintite regulile de siguranță în trafic, fiindu-le împărțite pliante cu recomandări referitoare la un comportament preventiv în trafic, cu mesajul principal ”Prețuiește viața”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Pentru un trafic în condiții civilizate și de siguranță, polițiștii vă recomandă:

– Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

– Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

– Nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi sau dacă ați consumat alcool!

– Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi! Nu uitați, pietonul se oprește mai ușor decât autovehiculul, mai ales în condiții dificile de drum.

(Redacția)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșean aflat în carantină prins transportând ilegal lemne

Echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, împreună cu reprezentanți …