”Prețuiește viața”, mesajul polițiștilor rutieri din Sighișoara Sighișoara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 106 Vizualizări

”Prețuiește viața”, mesajul polițiștilor rutieri din Sighișoara

Polițiștii rutieri sighișoreni au fost alături de participanți în cadrul unui eveniment ”5K Run& Walk- Run for a Reason”, aflat la cea de-a treia ediție, organizat în urmă cu câteva zile de Asociația AUM Sighișoara, cu scopul de a invita comunitatea la petrecerea timpului liber prin mișcare, alergat sau mers.

”Polițiștii rutieri s-au aflat alături de participanți, în municipiul Sighișoara, pe traseul destinat practicării de sport, pentru fluidizarea traficului rutier și pentru a preveni orice eveniment negativ. Totodată, aceștia au desfășurat activități preventiv-educative în ceea ce privește conștientizarea participanților la trafic a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Celor aproximativ 100 de persoane prezente la eveniment, le-au fost reamintite regulile de siguranță în trafic, fiindu-le împărțite pliante cu recomandări referitoare la un comportament preventiv în trafic, cu mesajul principal ”Prețuiește viața”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Pentru un trafic în condiții civilizate și de siguranță, polițiștii vă recomandă:

– Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

– Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

– Nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi sau dacă ați consumat alcool!

– Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi! Nu uitați, pietonul se oprește mai ușor decât autovehiculul, mai ales în condiții dificile de drum.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE