Home / Politic / Dan Tănasă (AUR): ”Pandemia de COVID-19 nu trebuie să îngreuneze accesul femeilor la programele de screening”

Dan Tănasă (AUR): ”Pandemia de COVID-19 nu trebuie să îngreuneze accesul femeilor la programele de screening”

Deputatul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) Mureş, Dan Tanasă, declară că pandemia de COVID-19 nu trebuie să îngreuneze accesul femeilor la programele de screening anual pentru depistarea precoce a cancerului de sân şi că a solicitat Ministerului Sănătăţii să implementeze cea de-a doua fază a programului pilot de screening pentru cancerul la sân.
„În calitate de preşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, solicit Ministerului Sănătăţii să organizeze şi să implementeze cea de-a doua fază a programului pilot de screening pentru cancerul la sân, finanţat din fonduri europene, în valoare de 21 milioane de euro, pentru femeile din categoriile defavorizate indiferent de evoluţia situaţiei epidemiologice create de pandemia de COVID-19. Consider că pandemia de COVID-19 nu trebuie să îngreuneze accesul femeilor la programele de screening anual pentru depistarea precoce a cancerului de sân”, a scris Dan Tanasă vineri, 1 octombrie, pe Facebook.
Deputatul a subliniat că vineri este marcată „Ziua luptei împotriva cancerului de sân” şi întreaga lună, la nivel internaţional, au loc campanii de informare şi conştientizare cu privire la detectarea preventivă a cancerului de sân. 

(www.agerpres.ro)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Prim-ministrul Cîțu și ministrul Cseke ne arată că și minciuna e vorbă

Dacă aș fi avut vreo cât de mică urmă de empatie față de demisul prim-ministru, …