Home / Business / Noutăți despre rata șomajului din județul Mureș

Noutăți despre rata șomajului din județul Mureș

Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș, a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că la sfârșitul lunii august 2021 în evidențe erau înregistrați 5.897 de șomeri, din care 2.823 femei, rata șomajului fiind de 2,51%. În luna respectivă, acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,14 puncte procentuale, comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,65%.

Conform ultimelor analize realizate la nivelul AJOFM Mureș, din totalul de 5.897 de persoane înregistrate ca fiind șomeri, 1.583 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4.314 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 4.294 de șomeri provin din mediul rural și 1.603 sunt din mediul urban. Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi (44,16%), urmat de cei cu studii gimnaziale (20,57%), studii profesionale 11,85%, studii liceale 17,94%, studii superioare 4,65% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu școli postliceale sunt 0,83%.

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2.561 de persoane foarte greu ocupabile, 1.536 greu ocupabile, 1.243 mediu ocupabile, iar 557 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Mureș sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Mureș la adresa www.anofm.ro”, au mai adăugat reprezentanții AJOFM Mureș.

Mălina MORARU

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Caravana vaccinării, în fața bisericilor din Târgu Mureș

Caravana mobilă de vaccinare va ajunge în fața bisericilor din municipiul Târgu Mureș, în fiecare …