Home / Business / VIDEO: Parteneriat pentru mediul de afaceri mureșean

VIDEO: Parteneriat pentru mediul de afaceri mureșean

Distribuie

Președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), Ioan Lucian, a semnat vineri, 1 octombrie, în Sala Mică a Palatului Administrativ din Târgu Mureș, un acord de parteneriat cu trei organizații patronale și corpuri profesionale din județul Mureș, respectiv cu Camera de Comerț și Industrie a județului Mureș, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) Mureș și Colegiul Medicilor din Județul Mureș.

La nivel național, acordul a fost semnat de conducerile a 162 de organizații patronale și corpuri profesionale din 26 de județe, sumă de parteneri care potrivit președintelui UNPR ”nu mai poate fi ignorată” în eforturile comune depuse pentru ”apărarea și reprezentarea intereselor membrilor săi”.

”Acest acord trebuie să prindă viață”

În alocuțiunea sa, Ioan Lucian a precizat că se află într-un turneu național, respectiv că acordul semnat ”presupune o voință comună de a acționa fără imixtiuni instituționale” și ”pe anumite teme” care vor fi stabilite de comun acord, iar demersul de la Târgu Mureș ”va avea ușile deschise și pentru alți doritori”, respectiv reprezentanți ai organizațiilor profesionale și corpurilor profesionale din județul Mureș.

”Mureșul este al 26-lea județ care acceptă să participe la coagularea mișcării patronale de jos în sus. Spun acest lucru pentru că din păcate la nivel național încă numite confederații patronale au o anumită rezervă în a se apropia și a conlucra împreună. Pentru noi a fost extraordinar de motivant gestul și atitudinea Camerei de Comerț și Industrie a României, prin președintele Mihai Daraban, iar apoi în fiecare județ președinții Camerelor de Comerț și Industrie au aderat și au venit alături de noi la acest demers pe care îl facem”, a afirmat președintele UNPR.

”Îmi exprim speranța să nu rămânem doar că am semnat acest acord, acest acord trebuie să prindă viață”, a adăugat Ioan Lucian, care a făcut apel la o colaborare bazată pe pragmatism, exactitate și productivitate și a anunțat că la nivelul județului Mureș va propune înființarea unei comisii consultative economice pe lângă Consiliul Județean Mureș și Consiliul Local Târgu Mureș.

Tatonări pentru Biroul IMM-urilor

Camera de Comerț și Industrie a județului Mureș a fost reprezentată la eveniment de Vasile Pop, președintele instituției, care a anunțat că cifra de afaceri cumulată în anul 2020 a celor peste 19.000 de societăți mureșene înregistrate la Registrul Comerțului este de peste 34 de miliarde de lei.

”Noi, Camera de Comerț, ca și membri ai Camerei de Comerț, din această cifră de afaceri avem peste 40%”, a punctat Vasile Pop.

În mesajul său, președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș a arătat că în urmă cu două luni instituția pe care o conduce a inițiat un protocol de colaborare cu Primăria municipiului Târgu Mureș, astfel încât mediul de afaceri să fie reprezentat ”în toate comisiile Primăriei”.

”Ne gândeam ca după semnarea la nivel local să ajungem și la nivelul județului”, a precizat Vasile Pop, care a mărturisit că are ”un gust amar” cauzat de lentoarea cu care se iau decizii favorabile mediului de afaceri din ”Orașul Trandafirilor”.

”N-am primit încă răspunsul. A fost un dialog foarte constructiv, au fost de acord și cu un Birou pentru IMM-uri pe care să îl înființăm, și stăm de atunci”, a mai spus președintele Camerei de Comerț și Industrie a județului Mureș.

Învățământul, temelie a economiei

În mesajul său, Adriana Friciu, vicepreședinte al CECCAR Mureș, a arătat că parteneriatul semnat este ”de bun augur” pentru firmele puse în dificultate de dezastrul economic aferent pademiei de COVID-19.

”Să sperăm că acest parteneriat încheiat cu dumneavoastră o să fie eficientizat pe perioada desfășurării lui prin proiecte pe care le punem de comun acord, împreună, și pe care le vom implementa pe parcursul acestui parteneriat”, a arătat Adriana Friciu.

La întâlnire a participat și prof. Antoniu Ioan Berar, inspector școlar general adjunct al județului Mureș, care a transmis felicitări semnatarilor acordului și și-a manifestat încrederea că parteneriatul va avea ca efect progresul economiei românești.

”O economie nu se poate dezvolta fără un învățământ de calitate. Vreau să vă mulțumesc pentru interesul pe care îl manifestați vis a vis de învățâmântul dual profesional din județ și vă asigur că Inspectoratul Școlar Județean Mureș va face toate demersurile pentru ca această colaborare să fie cât mai benefică”, a punctat prof. Antoniu Ioan Berar.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.