Activități ale Poliției Mureș pentru transport școlar în siguranță Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 281 Vizualizări

Activități ale Poliției Mureș pentru transport școlar în siguranță

Odată ce anul școlar a început, siguranța elevilor și a cadrelor didactice, în incinta și zona adiacentă a unităților de învățământ preuniversitar, ocupă un loc important în activitățile curente ale polițiștilor mureșeni.

Siguranța transportului școlar a fost abordată pentru pregătirea debutului anului școlar, dar activitățile de verificare a mijloacelor de transport destinate elevilor, în trafic, vor avea caracter constant.

Dacă pentru ca școala să înceapă în siguranță, au fost efectuate verificări în ceea ce privește starea tehnică a microbuzelor/autobuzelor școlare, verificarea documentelor conducătorilor auto, precum și reamintirea regulilor de respectat pentru ca activitatea să se desfășoare în siguranță, pe parcursul anului școlar, verificările vizează, în plus, respectarea regulilor rutiere, a celor legate de respectarea scopului acestor mijloace de transport, dar și a celor ce fac referire la sănătatea celor ce le folosesc, în perioada pandemiei.

O astfel de acțiune a avut loc zilele trecute pe raza localității Sovata, în intervalul orar în care elevii ies de la școală, iar polițiștii rutieri au constatat faptul că regulile sunt respectate, cei implicați înțelegând importanța acestora pentru siguranța copiilor.

Alături de polițiștii rutieri și de ordine publică ce participă la aceste verificări, Biroul Siguranța Școlară reamintește tuturor importanța respectării regulilor rutiere și a comportamentului civilizat în mijloacele de transport în comun, dar și în autoturismele personale, cu care sunt transportați copiii la/de la școală.

Siguranța se învață și depinde de fiecare dintre noi!

Copiii trebuie să aibă exemple pozitive în adulții din jurul lor, care să-i ajute să înțeleagă că regulile sunt stabilite pentru siguranța noastră, a fiecăruia!

(Comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE