Home / Editorial / Apel la viață. Nu blocați operațiile în spitale!

Apel la viață. Nu blocați operațiile în spitale!

Distribuie

Al nostru târgumureșean Arafat, a anunțat ieri (n.r. – 4 octombrie 2021), sec, condamnarea la moarte pentru mii de pacienți din țara asta. „Suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede ca managerii unităților publice cu paturi să dispună suspendarea internărilor pentru operații și alte tratamente care nu reprezintă urgență”, a precizat el. Unul dintre cei condamnați la moarte este și unchiul meu, Toader, care ar fi trebuit si fie operat luna aceasta de o tumoare la rinichi. Medicul m-a anunțat că nu îl mai poate opera, deși viața omului depinde de asta. Pentru că ai noștri guvernanți, proaspăt demiși în Parlament, au decis că doar cei cu COVID merită tratați în spitalele publice.

Am un mesaj pentru Arafat & Co: NU VĂ ESTE RUȘINE!!!???

Cine sunteți voi să decideți viața și moartea unor români care au cotizat o viața la sistemul de sănătate și când au nevoie mai mare sunt lăsați să moara ca niște câini.

Faptul că nu mai aveți personal ATI suficient să acopere nevoile spitalicești pentru TOȚI pacienții nu este o scuză. Sunteți vinovați toți cei care ați condus această țară în ultimii 31 de ani. Corupția și incompetența sistemului de management public din instituțiile statului care gestionează bugetele de sănatate a fost discutată și iar discutată. Avem ministri ai Sănătății trimiși în judecată de DNA, avem manageri de spitale care și-au făcut spitale private în urma căpușării banilor pacienților. Iau spitalele foc, avem spitale COVID nefuncționale deși s-au băgat zeci de milioane de euro, pentru ca niște firme de partid să facă bani. Nu avem niciun spital public construit de la zero de Guvernele post-decembriste.

Cei care s-au pus cu sistemul au fost demonizați și schimbați cu orice preț din funcții. Nu a contat că au fost miniștri, șefi de case de sănătate, sau simpli manageri de spitale. Nu era loc pentru oameni integri și transparenți. Acolo trebuie slugi, oameni fără coloană care să semneze orice.

Pentru asta acum plătim. Plătim cu vieți, plătim cu lacrimi și suferință.

Totuși am speranța că măcar în al 13-lea ceas, cei de la butoane să renunțe la aceste măsuri criminale și să găsească alte soluții.

Unchiul meu, și ceilalți mii de pacienți români care au nevoie de aceste intervenții chirurgicale ca de aer, nu pot să aștepte. Vor să trăiască!

Ionel ALBU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Când trecem la ora de vară

Distribuie România va trece de la ora de iarnă la ora de vară 2024. Această …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.