Capelă mortuară nouă în Căcuciu Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 613 Vizualizări

Capelă mortuară nouă în Căcuciu

Credincioșii din localitatea Căcuciu, comuna Beica de Jos, au avut parte sâmbătă, 2 octombrie, de un moment special prilejuit de vizita Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu care a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din filia Căcuciu, parohia Șerbeni, protopopiatul Reghin.

„În ziua prăznuirii Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian, sâmbătă, 2 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în filia Căcuciu, parohia Șerbeni, protopopiatul Reghin. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de binecuvântare a capelei mortuare din localitate, edificiu ridicat pe parcursul anilor 2018-2019. La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în timpul anilor de slujire, părintele paroh Daniel Pașcanu a fost hirotesit întru iconom. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea noii capele mortuare din localitatea Căcuciu au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire”, au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia citați de www. reintregirea.ro.

Mulțumiri alese

Momentul de aleasă sărbătoare a fost subliniat de către părintele Daniel Pașcanu, cel care păstorește comunitatea de creștini ortodocși din localitatea Căcuciu.

„Domnul Hristos a fost cu noi căci nemincinos este cuvântul Lui: „Unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu” (Evanghelia lui Matei). Nouă nu ne rămâne decât să mulțumim Bunului Dumnezeu, Măicuței Preacuratei și tuturor Sfinților pentru ajutorul și ocrotirea de care ne bucurăm. Iar apoi trebuie să ne îndreptăm recunoștința spre toți cei care ne-au sprijinit, ajutat, susținut, fiecare după puterea și bunăvoința sa. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească înzecit osteneala cea bună cum, când și cu ce știe că le este de folos! Să le pomenească Dumnezeu pe toți întru Împărăția Sa!”, a precizat părintele Daniel Pașcanu.

Printre cei prezenți la sfințirea noii capele mortuare din Căcuciu s-au mai numărat pr. Valentin Vârva, protopopul ortodox al Reghinului alături de alți preoți din Protopopiatul Reghin, precum și primarii comunelor Beica de Jos și Deda, respectiv Maria Moldovan și Lucreția Cadar.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE