Home / Slider / ”De la burnout la emoții pozitive”, proiect derulat de un ONG mureșean

”De la burnout la emoții pozitive”, proiect derulat de un ONG mureșean

Fundația Transilvană Alpha va desfășura, în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021, proiectul “De la burnout la emoții pozitive”, care are ca scop prevenirea sau diminuarea efectelor de burnout pentru angajații care lucrează cu persoane cu nevoi speciale în cadrul ONG-ului. Proiectul este finanțat de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureș în cadrul acțiunii „Coeziune socială în comunitate”.

Potrivit informațiilor furnizate de Gianina Șerban, coordonator de proiect, angajații eligibili ai Fundației Transilvană Alpha vor participa la o serie de activități menite să identifice situațiile de epuizare profesională, să reducă stresul profesional și să îmbunătățească abilitățile de a face față situațiilor generatoare de stres: introducere în sindromul „burnout”, strategii de prevenție și intervenție in sindromul burnout, training managementul stresului, tehnici de mindfulness și relaxare, activități de teambuilding. Beneficiarii proiectului sunt 20 de angajați, personal de îngrijire și de specialitate, care desfășoară activități directe cu beneficiarii în cadrul Centruluide Zi de Recuperare și Îngrijire pentru Copii cu Nevoi Speciale Perseverența, în Centrul de Zi pentru Adulți cu Nevoi Speciale Atrium și în cadrul Centrului Comunitar.

„În urma activităților care se vor implementa în cadrul acestui proiect angajații vor învăța să acționeze pentru diminuarea dificultăților cu care se confruntă și pentru îmbunătățirea calității vieții prin însușirea unor tehnici validate științific de management al stresului și gestionare a emoțiilor, eficientizare a comunicării și învățare a unor strategii pentru rezolvarea de probleme, fapt care va un impact pozitiv asupra calității serviciilor sociale oferite beneficiarilor, persoanele cu nevoi speciale”, a informat Gianina Șerban.

Mălina MORARU

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Infracțiuni rutiere cercetate de Poliția Reghin

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier din Reghin au oprit joi, 14 octombrie, în trafic, pe …