Home / Invatamant / Mesaj special pentru dascăli și elevi

Mesaj special pentru dascăli și elevi

Azi, 5 octombrie, elevii și profesorii si toți angajații din sistemul educațional, au o zi liberă, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.

“Pentru noi, dascălii, fiecare zi ar trebui să fie o prioritate pentru a ne aminti de importanţa rolului educaţiei. Educaţia este un factor important al formării noastre deoarece permite evoluţia armonioasă a personalităţii umane din punct de vedere spiritual, moral, social, cultural şi economic, fiecare individ educat adăugând plusvaloare. Un profesor reprezintă un sprijin, relaţia elev-profesor necesitând în primul rând respect, iar mai apoi, încredere. Dascălii sunt cei care pregătesc copiii pentru viaţă. În acest sens, elevii de azi trebuie să aibă cunoştinţe performante, susținute de realizările ştiinţifice şi bunele practici ale actului educativ. De Ziua Mondială a Educației, dorim să aducem mulțumiri tuturor celor care au ales această profesie fundamentală pentru societate, deschizând porțile cunoașterii și toleranței pentru fiecare elev. Vă dorim multă sănătate, verticalitate, inspiraţie pentru a ghida tinerii în lumea cunoştinţelor şi să trăiţi din plin satisfacţia performanţei. La mulți ani”, a transmis  inspectorul școlar general al județului Mureș, prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

În România, începând din anul 2013, ziua învățătorului se sărbătorește în 5 iunie, conform unei decizii luate de Ministrul Educației Naționale.

Amalia VASILESCU

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Oferte speciale și surprize, în magazinele Auchan

Până în data de 26 octombrie, magazinele Auchan din toată țara îmbracă haine de sărbătoare …