Activități Salvați Copiii împotriva abandonului școlar Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 168 Vizualizări

Activități Salvați Copiii împotriva abandonului școlar

Încercând să obțină venituri pentru a-și asigura existența, multe familii aleg să își implice copiii de timpuriu în muncă, iar educația nu mai constituie o prioritate.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Organizația Salvați Copiii România, anul trecut, 275.000 de copii români cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani nu erau înscriși în nicio formă de învățământ (primar, gimnazial, liceal sau profesional), nivel similar cu cel din anii trecuți, în vreme ce 45.000 de copii din ciclurile primar, gimnazial și liceal abandonează anual școala.

Rezultatele programului complex de reinserție educațională dezvoltat de Salvați Copiii România constituie o bună practică pentru limitarea fenomenului de abandon școlar: aproximativ 85% dintre copiii și tinerii din comunități vulnerabile integrați în programe de tip ”A Doua Șansă” au continuat studiile, iar 75% dintre elevii care au participat la programe de tip ”Școală după Școală” au înregistrat progrese școlare semnificative.

Soluția optimă, implicarea directă

Vreme de 42 de luni (aprilie 2018 – octombrie 2021), Organizația Salvați Copiii România a derulat un program complex, ale cărui obiective majore au fost reinserția educațională a copiilor vulnerabili, consilierea și sprijinirea familiilor și reducerea abandonului școlar în comunități defavorizate. Implicarea directă în comunitățile unde copiii au nevoie de sprijin suplimentar pentru a avea acces la educație s-a dovedit a fi metoda cea mai bună de reducere a ratei de neparticipare școlară.

În Mureș, peste 2000 de beneficiari

Potrivit informațiilor date de Anca Stamin, manager proiect Salvați Copiii România, pe parcursul programului, peste 6.500 de persoane din șase localități din județele Mureș (localitățile Bahnea și Idiciu), Brașov (Viștea de Jos), Vaslui (Negrești), Hunedoara (Lupeni), Dâmbovița (Târgoviște) și Suceava (Suceava) au fost incluse în programul Salvați Copiii.

Grupul țintă din județul Mureș a fost constituit din 162 de copiii de vârstă ante/preșcolară, 261 de elevi din învățământul primar și gimnazial, incluși în programe de tip ”Școala după Școală”, 30 persoane incluse în programe de tip ”A Doua Șansă”, 151 de părinți beneficiari de consiliere și educație parentală, 9 profesori cursanți, 1.550 de persoane, copii, părinți, membri ai comunității, beneficiari de servicii de informare şi consiliere în vederea asigurării dreptului la educaţie.

Organizația Salvați Copiii a derulat în perioada aprilie 2018 – octombrie 2021 proiectul „Viitor prin școală”, unul dintre cele două proiecte din cadrul programului POCU „Școală pentru toți”, finanțat din Axa Prioritară 6 „Educație și competențe”, Prioritatea de investiții 10 (i) „Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate”.

Valoarea totală a proiectului a fost de 8.132.781,34 lei.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE