Home / Recomandări zi de zi / Cursuri de calificare profesională la Penitenciarul Târgu Mureș

Cursuri de calificare profesională la Penitenciarul Târgu Mureș

Zece persoane aflate în custodia Penitenciarului Târgu Mureș au început cursul de calificare profesională în meseria de ”Ajutor de bucătar”, începând cu data de 4 octombrie.

Conform informațiilor furnizate de comisar șef de poliție penitenciară Georgeta Gură, cursul se desfășoară în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureș și Centrul Regional de Formare a Adulților Mureș, în perioada octombrie – decembrie 2021. Activitatea  este derulată în conformitate cu obiectivul “Creşterea eficienţei şi eficacităţii intervenţiei specializate derulate în perioada de executare a sancţiunilor privative de libertate” cuprins în Strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, are ca scop stimularea accesului persoanelor private de libertate la activităţi de formare profesională, în acord cu cerinţele pieţei muncii.

La absolvirea cursului, în urma susținerii unui examen, participanții vor primi un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educației Cercetării, Tineretului și Sportului.

Mălina MORARU

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mii de mureșeni, legitimați de polițiști!

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul …