Măsuri ale Guvernului salutate de conducerea PNL Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 527 Vizualizări

Măsuri ale Guvernului salutate de conducerea PNL Mureș

Conducerea Partidului Național Liberal (PNL) Mureș salută decizia Guvernului României de a adopta o serie de acte normative care îi ajută pe români să depășească perioada dificilă cauzată de pandemia COVID-19 și creșterile de prețuri înregistrate la nivel internațional, a informat marți, 5 octombrie, prin intermediul unui comunicat, Biroul de presă al PNL Mureș.

Schemă de compensare pentru facturile la energie electrică și gaze naturale

Potrivit sursei citate, Guvernul a adoptat luni, 4 octombrie, o schemă de compensare pentru facturile la energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, respectiv între perioadele 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Astfel, se precizează în comunicat, Guvernul condus de Florin Cîțu ”intervine de partea românilor și va compensa facturile pentru clienții casnici”, iar reducerea apare direct pe factură astfel încât consumatorii nu vor fi nevoiți să se prezinte la o instituție publică cu acte sau dovezi pentru a beneficia de reducere.

“Guvernul Cîțu dovedește că are capacitatea de a-i proteja pe români în fața unui val de scumpiri care este prezent nu doar în România, ci și la nivelul altor țări mult mai dezvoltate. Suntem întrebați de ce nu optăm pentru plafonarea prețului la producător. Această variantă nu intră în discuție. Nu a făcut-o nicio țară și nu sunt semnale că va adopta cineva această variantă. Și asta pentru că plafonarea prețului la producător înseamnă excluderea investițiilor sau întârzierea acestora”, a declarat Ciprian Dobre, președintele PNL Mureș.

Salariul minim, majorat

Tot în ședința de luni, 4 octombrie, Guvernul Cîțu a decis creșterea salariului minim brut cu 11%. Începând cu 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut va crește de la 2.300 de lei la 2.550 de lei lunar. În valoare netă, salariul va crește cu 10%, respectiv cu 138 de lei.

Alte măsuri adoptate fac referire la implementarea sistemului național privind factura electronică RO e-Factura și factura electronică în România și  activarea Mecanismului de protecţie civilă al UE în vederea achiziţionării medicamentului Tocilizumab, folosit în tratarea cazurilor de COVID-19.

”Alături de aceste măsuri, s-a mai stabilit punerea în aplicare a plății pensiei de urmaș, a ajutorului de deces și a sprijinului acordat familiilor cadrelor medicale care și-au pierdut viața în efortul de combatere a COVID-19, iar pacienții cu forme ușoare ale coronavirusului vor putea primi gratuit tratament la recomandarea medicului infecționist din spital, pentru a fi administrat la domiciliu”, se mai menționează în comunicat.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE