Misiunile Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș în al treilea trimestru 2021 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 116 Vizualizări

Misiunile Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș în al treilea trimestru 2021

Activitatea desfășurată de Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș în perioada iulie-septembrie 2021 s-a concretizat cu un număr de peste 1.600 de misiuni executate pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în județele: Mureș, Harghita, Alba și Bistrița-Năsăud, comparativ cu cele aproximativ 1.100 de misiuni executate în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea au fost necesare peste 90 de misiuni de asigurare a ordinii publice la diferite evenimente cultural-artistice, religioase, festivaluri și competiții sportive. Pentru siguranța participanților la evenimente, jandarmii au patrulat și intervenit în caz de nevoie și au desfășurat activități de prevenire și combatere a faptelor antisociale.

Amenzi de peste 7.000 de lei

Jandarmii au fost nevoiți să aplice, pentru tulburarea liniștii publice 21 de sancțiuni contravenționale din care 14 cu amendă în valoare totală de 7300 lei.
„Misiunile de menținere a ordinii publice reprezintă aproximativ 90% totalul misiunilor jandarmilor din trimestrul al treilea al anului 2021. Din acestea, peste 200 de misiuni, au fost executate pentru asigurarea climatului de siguranță, în zona instituțiilor de învățământ, piețe și târguri, iar aproximativ 1000 de misiuni s-au executat în sistem integrat, alături de colegii noștri de la poliție, zilnic, atât în mediul urban cât și în mediul rural, pentru ordinea și siguranța cetățenilor și pentru verificarea respectării condițiilor sanitare impuse de autorități, în actualul context pandemic. În timpul acestor misiuni, jandarmii au fost nevoiți, să aplice, cu precădere pentru încălcarea normelor de conviețuire și conduită socială, 218 sancțiuni contravenționale, din care 174 au fost avertismente”, a precizat Roxana Pașca, purtător de cuvânt al instituției.

Ponderea avertismentelor a crescut la 80%

În perioada raportată, au fost executate peste 170 de misiuni, în cooperare cu alte instituții, în cea mai mare parte cu poliția dar și cu autoritățile ce gestionează activitatea silvică, piscicolă și au fost puse în aplicare un număr de 36 de mandate de aducere a unor persoane, în calitate de învinuit sau martor.
Tot în această perioadă, s-a intervenit în peste 80 de situații pentru restabilirea ordinii publice și pentru ajutorarea persoanelor aflate în pericol, în urma solicitărilor prin dispeceratul unității. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, ponderea avertismentelor în totalul sancțiunilor, a crescut de la 63% la aproximativ 80% în anul 2021, datorită accentului pus pe prevenire. Au oprit activitatea infracțională în 12 de cazuri, atât independent, cât și în cooperare cu celelalte instituții partenere din M.A.I., 13 autori fiind reținuți.
„Rămânem la datorie și reamintim cetățenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea S.N.U.A.U. – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmi, atunci când situația o impune”, a transmis Roxana Pașca.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE