Home / Sanatate / Acțiune de vaccinare la UMFST

Acțiune de vaccinare la UMFST

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, în perioada 8 – 10 octombrie, în intervalul orar 8.00 – 20.00, o nouă campanie de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, adresată personalului didactic, auxiliar, nedidactic și studenților care optează pentru administrarea dozei 3 a vaccinului anti COVID-19, a anunțat joi, 7 octombrie, Compartimentul Relații Publice al UMFST.

Vaccinarea se va realiza exclusiv cu vaccinul Pfizer-BioNTech și doar pentru doza 3, într-un spațiu special amenajat la Facultatea de Farmacie din cadrul UMFST. Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

„Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua”, a declarat prof. dr. Septimiu Toader Voidăzan, coordonatorul centrului de vaccinare UMFST.

Conform acestuia, doza 3 este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de expunere precum personalul medico-social și cel din învățământ.

Mălina MORARU

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Poczo Zoltan și Bajko Balázs, campioni mondiali la Cairo

În cadrul Campionatului Mondial de Kickboxing WKF 2021, desfășurat zilele trecute în Egipt, doi sportivi …