Home / Administrație / Prim-ministrul Cîțu și ministrul Cseke ne arată că și minciuna e vorbă

Prim-ministrul Cîțu și ministrul Cseke ne arată că și minciuna e vorbă

Distribuie

Dacă aș fi avut vreo cât de mică urmă de empatie față de demisul prim-ministru, aceasta mi-a dispărut astăzi cu totul, după ce am citit ultima ispravă pe care a reușit să o comită cu sprijinul nemijlocit al lui Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, despre care aveam impresia că e cu toate țiglele pe casă. Se vede că m-am înșelat amarnic.

Deci Guvernul României, la propunerea lui Cseke, a împărțit din fondul de rezervă 1 miliard de lei după un singur criteriu, fără nicio legătură cu principii precum solidaritatea, oportunitatea și altele: apartenența politică a primarului.

No, dacă ai (ne)norocul să fii un primar USR, cum e Jakab János István de la Ațintiș sau independent mai apropiat de PSD cum e Valer Botezan de la Sărmașu sau de o culoare indistinctă ca Iulian Sîrbu la Sighișoara, atunci canci bani. Dacă ești de la concurența social-democrată, atunci clar că nu meriți mai mult de 50.000 de lei. Să spui mersi că nu ești în categoria zero. Acum nu știu ce au făcut primarii din Băla și Hodac, ambii liberali, de au fost atât de faultați, dar mă gândesc că au cântat în corul nepotrivit din PNL.

Doamne, și cum susținea distinsul domn ministru Cseke Attila că trebuie să dezvoltăm România și să aducem și localitățile care sunt încă în Evul Mediu măcar în secolul XIX, dacă nu chiar în XX când s-au introdus rețelele de energie electrică, apă și canalizare. La noi, în Țările Române și în Transilvania pentru că unii descoperiseră canalizarea înaintea erei noastre, fără să fie o glumă, ci chiar realitatea. Cred că din acest considerent generos, comune precum Băgaciu, Beica de Jos, Zagăr – unele dintre cele mai sărăcuțe din județul Mureș – au primit fabuloasa sumă de 50.000 de lei fiecare sau Hodacul, cu o comunitate mare de persoane nevoiașe – 40.000 lei. Deci, din toată buna intenție – simulată doar, după cum se vede – am rămas cu o gargară politicianistă și cam atât.

Mai mult chiar, spune același ministru Cseke, că nu a ținut cont de culoarea politică, doar și minciuna e vorbă pentru că adevărul oricum nu poate să stea în aceeași încăpere cu un astfel de politician care spune despre ceva care e negru că e alb.

Acum, dacă eu aș fi cetățean în una din aceste localități – Ațintiș, Sărmașu, Sighișoara și altele vădit nedreptățite, aș da itt és most guvernul ăsta de doi bani găuriți în judecată pentru că nu a pedepsit un primar, ci o comunitate. O comunitate care plătește taxe și impozite, contribuții de tot felul și suportă o taxă indirectă de 19% – TVA-ul pentru ca unii să se răzbune pe adversarii lor politici din banii lor. Pentru că după cum tot subliniez și sper că la un moment dat să ne intre bine în cap, bugetul de stat sunt banii noștri, nu i-a adus nici Cîțu, nici Cseke de acasă, rupându-i de la gura familiilor lor. Așa cum tot din banii noștri îi plătim pe acești indivizi, pe care nu i-aș lăsa nici să îmi ducă gunoiul la ghenă, de vreo 3 ori – ca prim-ministru și ministru, ca parlamentari și ca politicieni membri ai unei formațiuni politice parlamentare în care se pompează alți bani publici, ai noștri. Îi plătim ca să ia ei decizii prin care să sancționeze comunități întregi pentru că pot. No, cu pututul ăsta eu m-aș duce direct în justiție cum ziceam ca să văd eu cum demonstrează că au respectat legislația și au alocat resursele tuturor pe criteriile alea pe care le tot invocă doar când le convine.

În al doilea rând, nu m-am lămurit dacă un guvern demis, interimar poate să se joace cu finanțele publice, ale noastre, ale tuturor, după cum îl taie capul.

Da, după o asemenea măgărie față de comunități întregi, nu pot decât să fiu de acord că astfel de oameni trebuie să plece de la guvernare pentru că atunci când minți fără nicio remușcare nu ai ce să cauți acolo.

Ligia VORO

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ce destinație academică va avea imobilul ”Mureș Mall” din Târgu Mureș

Distribuie Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.