Ștafeta Veteranilor, popas în Garnizoana Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 238 Vizualizări

Ștafeta Veteranilor, popas în Garnizoana Târgu Mureș

Ștafeta Veteranilor, ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, este o manifestare marca Invictus România și se dorește a fi o punte de legătură între militari și societatea civilă, uniți fiind de dragostea de țară și de respectul pentru veteranii și eroii de ieri și de azi ai României.

Potrivit informațiilor furnizate de către locotenent-colonel Sergiu-Petru Colceriu, comandant al Comenduirii Garnizoanei Târgu Mureș, duminică, 10 octombrie, în jurul orei 13.30, Ștafeta Veteranilor de pe traseul galben va ajunge în Garnizoana Târgu Mureș, în Cimitirul Eroilor Români de pe strada Gheorghe Marinescu.

„Acest eveniment sportiv presupune purtarea unei ștafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee – albastru, galben, roșu, trasee ce insumează 57 de localități importante și care străbat toate județele României, cu o lungime de peste 3.800 de kilometri. La ștafetă sunt invitați să participe alergători și cicliști, amatori sau profesioniști, civili și militari, singura condiție fiind ca, în permanență, cel puțin doi participanți să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație”, a precizat locotenent-colonel Sergiu-Petru Colceriu.

Traseul Ștafetei

Startul Ștafetei galbene va avea loc în data de 9 octombrie 2021 în municipiul Făgăraș și va străbate 18 localități: Cincu – Sighișoara – Târgu Mureș – Odorheiul Secuiesc – Miercurea Ciuc – Sfântu Gheorghe – Brașov – Ploiești – Târgoviște – Ploiești – Curtea de Argeș – Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Alba Iulia – Câmpia Turzii – Cluj Napoca – Zalău și Tășnad.

Odată ajunsă la Sighișoara, ea va fi purtată de militari din cadrul Batalionului 72 apărare CBRN ,,Negru Vodă”, care vor fi întâmpinați la Târgu Mureș, duminică, 10 octombrie, ora 13.30, la Cimitirul Eroilor Români, de militari din cadrul structurilor de forțe pentru operații speciale.

La predarea ștafetei între șefii celor două delegații Sighișoara și Târgu Mureș va fi prezent comandantul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale, general-maior Dacian-Tiberiu Șerban și se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor înhumați în Cimitirul Eroilor Români, se vor aprinde lumânări și se vor depune flori.

„Împreună, suntem de neînvins! Go, Invictus!”

Ștafeta formată din voluntari târgumureșeni va porni din același loc în direcția Odorheiul Secuiesc, pe itinerariul Sângeorgiu de Mureș – Ernei – Dămieni – Eremitu – Săcădat – Sovata – Praid – Corund, luni, 11 octombrie, la ora 6.00.

„Vă invităm la această ceremonie, pentru a întâmpina alergătorii militari și civili, deopotrivă, implicați în acest proiect de suflet. În încercarea de a reconstitui, în mod fidel, trei dintre drumurile bătătorite odinioară de vitejii luptători, participanții vor poposi la fiecare monument edificat în memoria străbunilor eroi, care s-au jertfit pentru libertatea și independența patriei. Punctul final de întâlnire al celor 3 ștafete va fi la Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944”, a mai transmis locotenent-colonel Sergiu-Petru Colceriu

Deznodământul acestei lupte simbolice de reîntregire a drapelului național este reprezentat de momentul în care purtătorii celor trei ștafete vor striga la data menționată, într-un singur glas: „Sacrificiul Impune respect!”.

Evenimentul va avea loc la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”, din Carei, în cadrul ceremoniei militare organizate cu prilejul Zilei Armatei României.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE