FOTO: Atmosferă de basm: Stațiunea Sovata, decorată cu dovleci! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1373 Vizualizări

FOTO: Atmosferă de basm: Stațiunea Sovata, decorată cu dovleci!

Sute de creații de dovleac pot fi admirate de turiștii care vizitează Sovata în acest weekend. Deși situația epidemiologică nu a făcut posibilă organizarea Festivalului Dovleacului în acest an, conducerea orașului Sovata, în cooperare cu instituțiile de învățământ locale, încă încearcă să creeze o atmosferă plăcută de toamnă în Sovata.

1.000 de dovleci, sculptați sau vopsiți

Vineri 8 octombrie, dimineața, elevii liceului și grădiniței Sofalvi Illyés Lajos din Sovata, precum și al Liceului Tehnologic ”Domokos Kázmér” au împodobit centrul orașului și al stațiunii. Efortul și munca celor 53 de clase și 12 grupe din grădiniță poate fi admirată atât de locuitorii orașului, cât și de turiștii care ne vizitează stațiunea.

”Aproximativ 1.000 de dovleci achiziționați de primăria orașului Sovata  au fost primiți de copii în ultimele zile, apoi au fost sculptați sau vopsiți acasă și așezați pe paletele de fân vineri dimineață. Pentru a opri răspândirea epidemiei și pentru a păstra sănătatea copiilor, activitățile vor avea loc în grupuri mai mici, conform unui program planificat. Centrul orașului este decorat de elevii Școlii S.I.L, iar Parcul Petőfi din stațiune este decorat cu dovlecii elevilor Grupului școlar Domokos Kázmér”, au transmis reprezentanții Primăriei orașului Sovata.

În acest weekend Asociația Visit Mures organizează în premieră expoziția foto intitulată „Pe urmele moștenirii noastre arhitecturale”, ca parte a seriei de evenimente Zilele Ținutului Secuiesc. Cei interesați pot vizita expoziția, care va avea loc în perioada 8-10 octombrie, în Parcul Petőfi, între orele 10.00 – 20.00.

”Expoziția reprezintă o incursiune în atmosfera uimitoare a castelelor, cetăților și caselor țarănești din județul Mureș, cu scopul de a populariza și de a promova valorile arhitecturale și culturale din această zonă. Expoziția vă permite să admirați patrimoniul construit prin prisma obiectivului unor fotografi din județul Mureș”, se mai menționează în comunicat.

Din cauza situației epidemiologice actuale, nu va fi organizată nicio deschidere oficială sau alt eveniment cum ar fi programe pentru copii, concerte etc..

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE