Home / Luduș / „Împreună facem diferența”, cu AUM Luduș

„Împreună facem diferența”, cu AUM Luduș

Distribuie

Asociația pentru Situații de Urgențe Medicale (AUM) Luduș a fost fondată în luna noiembrie 2019 în prezența unui mare număr de susținători entuziaști ai unui proiect non-profit cu scop atât de nobil, sănătatea oamenilor, model fiind Asociația „Dăruiește viață” din București care a contribuit cu sfaturi utile atunci când a fost nevoie. Era, atunci, concretizarea unor discuții purtate între primarul orașului, Ioan Cristian Moldovan, Claudia Uțiu – managerul Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu”, medicul Cristian Nicoră de la Unitea de Primiri Urgențe (UPU)  Luduș și Mihai Man, administratorul firmei italiene Samarcu în legătură cu donația oferită de italieni.

„De ce nu fondați o asociație non-profit care să concretizeze toate sponsorizările din oraș?”, a întrebat primarul și îndemnul acesta s-a concretizat în evenimentul de constituire a ONG-ului, în noiembrie 2019, când dr. Cristian Nicoară, Aorica Man, Vasile Emanoil Nistor și Cristian Claudiu Nagy sprijiniți de principalul sponsor Mihai Man au pus bazele unei fructuoase colaborări între managementul firmei Samarcu și personalul de la Compartimentul de Primiri Urgențe din Luduș.

Prima donație a fost un monitor de funcții vitale după care a urmat renovarea, dotarea, utilarea, extinderea și încă multe altele pentru buna funcționare a UPU. Astăzi, Asociația pentru Urgențe Medicale (AUM) Luduș este preocupată să determine comunitatea locală în realizarea unor proiecte care să ajute la sporirea calității vieții cetățenilor și să îmbunătățească actul medical din toate secțiile Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu”.

Întâlnire benefică la Primărie

În ultima zi a lunii septembrie, primarul Ioan Cristian Moldovan i-a invitat la o discuție pe managerul Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu”, Claudia Uțiu, și pe reprezentanții AUM, președintele dr. Cristian Nicoară și președintele executiv Mihai Man. Tema discuției a fost realizarea unei colaborări mai bune între cele trei instituții: Primărie, Spital și AUM.

De ce a fost nevoie de o asemenea întâlnire? Pentru că în ultima perioadă s-a constatat unele disfuncționalități de comunicare între Spital și AUM, din cauza situației generale, economice și sanitare prin care trece astăzi sănătatea copleșită de COVID-19, dar și din cauza unor neînțelegeri pe plan local. Discuțiile s-au axat pe aspectele care trebuie schimbate în bine, fiecare dintre cele trei părți a avut propriul punct de vedere și în final discuția s-a dovedit a fi constructivă și benefică.

De comun acord s-a convenit pentru încheierea unei înțelegeri între Primărie – Spital AUM. Dr. Cristian Nicoară și Mihai Man au dat asigurări că și în perioada următoare Asociația își va continua misiunea pe care și-a asumat-o la constituire, fără nicio rezervă. Claudia Uțiu a afirmat că dorește să fie ajutate toate secțiile, nu numai UPU, dorește ca AUM care a ajutat foarte mult Spitalul să procure materiale utile, de calitate, „ne bucurăm de fiecare donație făcută, dar înainte de a se face plata să fim consultați”.

Primarul Ioan Cristian Moldovan a afirmat că AUM este binevenită în oraș, iar Urgențele medicale au fost o prioritate încă de la înființare. Banii adunați din sponsorizări au ajutat în foarte multe cazuri, dovadă fiind cele zece contracte de sponsorizare în valoare toatală de 294.550 de lei.

„Să depășim momentul lipsei de comunicare între Spital și AUM pentru că aceste două entități au grijă de sănătatea concetățenilor noștri. Le mulțumesc pentru munca depusă și îi asigur că Primăria îi va sprijini atunci când va fi nevoie”, a declarat Ioan Cristian Moldovan.

Concret, pentru sponsori

Despre activitățile pe un termen mai lung, AUM dorește facilitarea construirii unei noi unități de primire a urgențelor medicale pentru orașul Luduș, dotată în așa fel încât medicina de urgență pentru ludușeni și pentru cetățenii din localitățile limitrofe să fie asigurată la nivelul standardelor impuse de apartenența la comunitatea europeană și la secolul în care trăim. Dar, pentru aceasta este nevoie de fonduri bănești care pot fi obținute prin „redirecționarea către Asociație a 2% din impozitul plătit ca persoană fizică; sponsorizarea cu până la 20% din impozitul pe profit pe care compania îl plătește către stat; donarea unei sume de bani (o singură dată sau în sistem recurent, lunar); sprijinirea activității Asociației prin oferirea de diverse servicii cu titlu gratuit; voluntariat”.

Cei care se implică în activitatea AUM sunt oameni conștienți de importanța și însemnătatea gestului pe care îl fac și aderă din tot sufletul la logo-ul Asociației: „Împreună facem diferența”.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.