Încep Zilele Filmului Maghiar la Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 185 Vizualizări

Încep Zilele Filmului Maghiar la Târgu Mureș

Zilele Filmului Maghiar încep la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 8-10 octombrie, cu șase producții recente și clasice care vor rula în Cinema ”Arta” din Târgu Mureș.

Peste 40 de lungmetraje și scurtmetraje – filme artistice, documentare și de animație, o selecție a celor mai bune producții maghiare recente și filme-cult, îi așteaptă pe ardeleni în acest an, între 6 și 10 octombrie, la Filmtettfeszt – Zilele Filmului Maghiar 2021. Zilele Filmului Maghiar se vor desfășura în 15 orașe din Transilvania.

Intrare gratuită

Potrivit organizatorilor, intrarea la toate proiecțiile este gratuită și fiecare film va beneficia de subtitrare în limba română. Biletul cu valoare zero se obține de la casieria Cinema Arta (în funcție de proiecția aleasă).

Zilele Filmului Maghiar 2021 așteaptă cinefilii tîrgumureșeni cu lungmetraje de genuri variate: programul include drame (”Din câte știu și Treasure City” / ”Békeidő”, r. Szabolcs Hajdu), un SF (”Picnic cosmic” / ”Űrpiknik”, r. Ákos Badits), două comedii romantice (”Frișcă” / ”Hab, Așa ești perfect” / ”Így vagy tökéletes”) și un adevărat film-cult din cinematografia maghiară, ”Excursia de pionieri” (1975) este o docuficțiune despre era Kádár, un must-see cu valoare simultan artistică și istorică.

Regizor mureșean, concurent la Filmgalopp

Competiția Filmgalopp va avea loc pentru a șaptea oară la Zilele Filmului Maghiar și va include șapte documentare, creații ale unor tineri din Transilvania. Publicul va putea vota filmele din competiție pe  zilelefilmuluimaghiar.ro unde vor putea fi vizionate și producțiile în timpul

festivalului. Între filmele care concurează în acest an se află și documentarul regizorului târgumureșean László József, ”Inside Places”. Al treilea documentar al regizorului, după ”Human Places” și ”Abandoned Places”, reprezintă ultima parte a trilogiei Places și totodată filmul lui cel mai personal. Producția a fost filmată în mare parte în 2020 și 2021 și prezintă un moment de criză din propria relație, desfășurat pe perioada carantinei.

Premiul Mânzul Șarg, acordat anual în cadrul Zilelor Filmului Maghiar, va fi primit de cineastul de origine clujeană Kántor László.

Programul detaliat pe orașe este disponibil pe website-ul oficial al festivalului, https://ro.filmtettfeszt.ro .

Festivalul este organizat de asociația clujeană Filmtett și se află la ediția 21, iar parteneri locali ai proiectului sunt Asociația K’ARTE și Primăria municipiului Târgu Mureș.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE