Tot mai mulți copii adoptați în județul Mureș Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 436 Vizualizări

Tot mai mulți copii adoptați în județul Mureș

A crescut numărul de copii adoptați în județul Mureș. Creșterea este rezultatul modificărilor legislative apărute anul acesta, care au dat familiilor speranță, încredere și curaj să adopte.

Tot mai multe familii din județul Mureș sunt interesate să adopte un copil, anul acesta 33 au primit atestate, unele au adoptat deja, 20 fiind în așteptare sau în diferite etape ale procedurii. Potrivit informațiilor furnizate de Elida Deak, director adjunct Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului( DGASPC) Mureș, modificările legislative privind adopția apărute anul acesta, ușurează procedura de adopție, începând cu prelungirea valabilității atestatului de la 2 ani la 5 ani, desigur, cu verificarea anuală a condițiilor îndeplinite de familii, de către DGASPC Mureș. Concediul de acomodare este de 1 an de zile, iar indemnizația este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani. De asemenea, copilul adoptat are dreptul, ca oricare altul, la alocația de stat.

“Anul trecut am avut 55 de copii adoptați, anul acesta avem deja 38. A crescut numărul adopțiilor, dar a crescut și numărul copiilor ce pot fi adoptați, la ora actuală avem 254 de copii, din toate categoriile de vârstă, chiar grupuri de frați” a specificat directorul adjunct, Elida Deak.

Stimulent lunar de minin 600 lei

Se mai acordă, de-asemenea, un stimulent lunar, pentru fiecare copil adoptat, până când acesta împlineşte 18 ani, la cerere, dacă acesta își continuă studiile, până la 26 de ani. Indemnizaţia lunară de sprijin în cuantum de 600 de lei, poate fi majorată chiar și 100%, în funcție de anumite criterii ale copilului, vârstă, grad de handicap, boli HIV sau SIDA, sau dacă face parte dintr-un grup de frați.

Pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi cazare, în cazul în care familia vrea să adopte din alt județ, se acordă suma de 200 de lei/zi/persoană. O altă modificare importantă este posibilitatea găzduirii copilului timp de 7 zile în casa familiei care îl adoptă.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE