Castanele prăjite, un deliciu de sezon Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 488 Vizualizări

Castanele prăjite, un deliciu de sezon

Dimineața aceea în care deschizi larg geamul cu mâinile grăbite și dai de răcoare și scoți o clipă capul afară, respirând adânc toamna. Și, odată cu toamna, respiri mirosul acela de castane prăjite, miros ce-ți lasă gura apă și nu se poate compara cu nimic-nimic. Nu doar aroma, textura cremoasă,  gustul dulce inconfundabil ne îndeamnă să fugim la colțul străzii să le cumpărăm adunate în cornete din hârtie, ci și importantele lor proprietăți, felul în care îmbunătățesc digestia și cum întăresc imunitatea prin conținutul ridicat de vitamina C și antioxidanți. “Totodată, protejează sănătatea inimii, îmbunătățește funcțiile cerebrale fiind bogate în complexul vitaminelor B, sunt bogate în ”grăsimi bune” care ajută la scăderea LDL-colesterol (colesterolul rău), la creșterea HDL-colesterol (colesterolul bun) și sporesc densitatea oaselor prin conținutul crescut în cupru și magneziu”, potrivit sfaturilor date de Cezara-Ștefana Sabău – nutriționist și dietetician C&C Nutrition Reghin.

Cele mai sănătoase moduri de a consuma castanele sunt fie coapte în cuptor, fie fierte. Nutriționistul Cezara Sabău, ne sfătuiește, cu ajutorul unui cuțit ascuțit să crestăm suprafața fiecărei castane în forma de ”X”, să le întindem într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și le băgăm la cuptor pentru 25-30 de minute, la 210 grade Celsius. După ce s-au copt le scoatem din cuptor și le servim călduțe.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!