Părintele Ovidiu-Marcel Roșca a trecut la Domnul Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1572 Vizualizări

Părintele Ovidiu-Marcel Roșca a trecut la Domnul

Părintele Ovidiu-Marcel Roșca, preot al parohiei Cucerdea între anii 1991-2015, a trecut la cele veșnice în dimineața zilei de duminică, 10 octombrie, informează Arhiepiscopia Alba iuliei prin intermediul www.reintregirea.ro.

Părintele Ovidiu-Marcel Roșca a văzut lumina zilei la data de 17.10.1947, în localitatea Boziaș (actualmente cartier al municipiului Târnăveni), din părinții Emilian și Anica, fiind unicul fiu al familiei. Între anii 1973-1977, tânărul Ovidiu-Marcel își urmează glasul sufletului său, acela de a sluji lui Dumnezeu, împlinindu-și vocația preoțească, prin urmarea cursurilor Institutului Teologic de grad Universitar din Sibiu.

În 25 februarie 1978 s-a căsătorit cu Stroia Stela-Rodica, iar în același an primește Sfânta Taină a Preoției, fiind hirotonit pe seama parohiei Corunca cu filiile Isla și Praid, de către Preasfințitul Părinte Emilian, Episcop al Alba Iuliei. În anul 1980, părintele Ovidiu-Marcel a fost transferat la parohia Morești cu filia Sântioana, pentru ca mai apoi, în 1991, să-i fie încredințată spre păstorire parohia Cucerdea, unde a slujit până în anul 2015, când s-a pensionat.

„Părintele Ovidiu-Marcel a slujit în cele trei parohii pe care le-a păstorit, timp de 38 de ani, înțelegându-și viața lui ca o continuă zidire de sine și, în același timp, zidire sufletească a păstoriților săi. În lucrarea sa misionar-pastorală, s-a străduit să răspundă la orice chemare, sprijinind pe cei în suferințe și rugându-se cu ardoare sfântă pentru toți crendincioșii săi, împlinind cu devotament chemarea sfântă. După 38 de ani de activitate misionar-pastorală, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, părintele Ovidiu-Marcel s-a pensionat, primind binecuvântarea de a se îmbiserici la biserica parohială din Cucerdea, rămânând, potrivit cuvintelor sfinției sale, „cu dorul nestins de a sluji lui Dumnezeu și oamenilor, atâta timp cât Dumnezeu îmi va da putere”. În dimineața zilei de 10 octombrie, vrednicul slujitor al lui Hristos a trecut la Domnul. Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Ovidiu-Marcel va fi oficiată miercuri, 13 octombrie, începând cu ora 12.00, la biserica „Sfinții Arhangheli” din Boziaș.Veșnica lui pomenire din neam în neam!”, a precizat pr. protopop Sergiu-Mihail Dumitru citat de www.reintregirea.ro.

Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Ovidiu-Marcel va fi oficiată miercuri, 13 octombrie, începând cu ora 12.00, la biserica „Sfinții Arhangheli” din Boziaș, protopopiatul Târnăveni.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE