Home / Administratie / Rectificări de buget la Luduș

Rectificări de buget la Luduș

Unul dintre punctele forte ale unei administații publice locale este acela de a privi în viitor, de a pregăti finanțările unor obiective de investiții cu impact major în dezvoltarea pe diverse planuri ale localității.

În acest scop, Anca Năsăudean șef al Serviciului „Investiții. Administrarea Domeniului Public” (IADP) din cadrul Primăriei orașului Luduș a solicitat Executivului prin intermediul Biroului „Buget. Finanțe. Contabilitate. Resurse Umane” (BFCRU) suma de 240000 lei: „Raportat la oportunitățile de finanțare estimate pentru perioada 2021-2022, apreciem necesară efectuarea unor alocări bugetare în vederea întocmirii de documentații tehnico-economice”, argumentează Anca Năsăudean. Din suma totală este necesară alocarea sumei de 160.000 de lei pentru servicii de realizare a băncii de date urbane care cuprinde: Realizarea nomenclaturii stradale; Efectuarea unui recesământ al numerelor adminsitrative; Servicii de teledetecție; Realizarea seturilor de date spațiale din teren (cadastru imobiliar); Servicii de fotogrammetrie, alocare afiind necesară pentru trimestrul IV 2021.

Pentru servicii de elaborare a unui studiu de fezabilitate mixt pentru obiectivul d einvestiții „Asigurarea mobilității urban în orașul Luduș, județul Mureș” este nevoie de alocarea sumei de 80.000 lei, urmând a fi lansate în dezbatere/consultare ghiduri de finanțare în prima jumătate a anului 2022. În cadrul acestui obiectiv, documentația va cuprinde un studiu topografic, studiu geotehnic, studiu de trafic/circulație, studiu de fezabilitate mixt, documentații tehnice pentru obținerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism, documentație tehnică pentru obținerea punctului de vedere al autorității de mediu. Conform solicitării Serviciului „IADP”, proiectul vizează în principal „Dezvoltarea infrastructurii urbane curate(infrastructuri de transport, ciclism, material rulant, combustibili alternativi); intervenții privind modernizarea materialului rulant (autobuze ecologice); dezvoltarea infrastructurii pentru pietoni; crearea de terminale pentru transportul public; investiții pentru îmbunătățirea calității aerului și reducrea zgomotului”.

Alocarea celor două sume de bani pentru documentațiile tehnico-economice au fost aprobate de aleșii locali în ședința din 28 septembrie 2021.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Înfrățire între Târgu Mureș și un oraș din Ucraina

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat joi, 25 noiembrie, cu prilejul unei ședințe …