Rectificări de buget la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Rectificări de buget la Luduș

Unul dintre punctele forte ale unei administații publice locale este acela de a privi în viitor, de a pregăti finanțările unor obiective de investiții cu impact major în dezvoltarea pe diverse planuri ale localității.

În acest scop, Anca Năsăudean șef al Serviciului „Investiții. Administrarea Domeniului Public” (IADP) din cadrul Primăriei orașului Luduș a solicitat Executivului prin intermediul Biroului „Buget. Finanțe. Contabilitate. Resurse Umane” (BFCRU) suma de 240000 lei: „Raportat la oportunitățile de finanțare estimate pentru perioada 2021-2022, apreciem necesară efectuarea unor alocări bugetare în vederea întocmirii de documentații tehnico-economice”, argumentează Anca Năsăudean. Din suma totală este necesară alocarea sumei de 160.000 de lei pentru servicii de realizare a băncii de date urbane care cuprinde: Realizarea nomenclaturii stradale; Efectuarea unui recesământ al numerelor adminsitrative; Servicii de teledetecție; Realizarea seturilor de date spațiale din teren (cadastru imobiliar); Servicii de fotogrammetrie, alocare afiind necesară pentru trimestrul IV 2021.

Pentru servicii de elaborare a unui studiu de fezabilitate mixt pentru obiectivul d einvestiții „Asigurarea mobilității urban în orașul Luduș, județul Mureș” este nevoie de alocarea sumei de 80.000 lei, urmând a fi lansate în dezbatere/consultare ghiduri de finanțare în prima jumătate a anului 2022. În cadrul acestui obiectiv, documentația va cuprinde un studiu topografic, studiu geotehnic, studiu de trafic/circulație, studiu de fezabilitate mixt, documentații tehnice pentru obținerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism, documentație tehnică pentru obținerea punctului de vedere al autorității de mediu. Conform solicitării Serviciului „IADP”, proiectul vizează în principal „Dezvoltarea infrastructurii urbane curate(infrastructuri de transport, ciclism, material rulant, combustibili alternativi); intervenții privind modernizarea materialului rulant (autobuze ecologice); dezvoltarea infrastructurii pentru pietoni; crearea de terminale pentru transportul public; investiții pentru îmbunătățirea calității aerului și reducrea zgomotului”.

Alocarea celor două sume de bani pentru documentațiile tehnico-economice au fost aprobate de aleșii locali în ședința din 28 septembrie 2021.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE