Home / Social / Statistici, rata șomajului în județul Mureș

Statistici, rata șomajului în județul Mureș

La sfârșitul lunii septembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă( AJOFM) MUREȘ erau înregistrați 5606 șomeri (din care 2681 femei), rata șomajului fiind de 2,38 %.

Din totalul de 5606 persoane înregistrate, 1441 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4165 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 4062 șomeri provin din mediul rural și 1544 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi, respectiv 45,25%, urmat de cei cu studii gimnaziale 19,51%, studii profesionale 12,17%, studii liceale 17,09%, studii superioare 4,80% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu școli postliceale sunt 1,18 %, potrivit informațiilor furnizate de AJOFM Mureș.

Amalia VASILESCU

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mii de mureșeni, legitimați de polițiști!

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul …