Home / Cultură / Tur ghidat bilingv, la Muzeul de Istorie din Cetate

Tur ghidat bilingv, la Muzeul de Istorie din Cetate

Secția de Istorie a Muzeului din Cetate (sala de la etaj) va găzdui joi, 14 octombrie, de la ora 17.00, în cadrul evenimentului Zilele Ținutului Secuiesc, un tur ghidat în limba maghiară la expoziția temporară ”Mărturii ale trecutului. Textile din colecția etnografică a contesei Bethlen Anikó”, ghid urmând să fie Tatai Orsolya, muzeograf la Secția de Etnografie și Artă Populară. În aceeași zi, de la ora 18.00, va fi organizat și un tur ghidat în limba română, la aceeași expoziție, cu dr. Laura Pop, cercetător la Secția de Etnografie și Artă Populară.

”Bethlen Anikó provine dintr-o familie aristocrată marcantă a Transilvaniei, ramura din Beclean a familiei Bethlen. S-a născut în anul 1938, la Cluj. Tatăl, contele Bethlen Gábor a terminat Academia Agricolă din Debrețin, mama, Ferencz-Mihály Éva, provenită dintr-o familie de moșieri, a fost medic pediatru. Pasiunea definitorie a vieții sale de adult a fost colecționarea artefactelor vechi. Convingerea, conform căreia „valorile trecutului nu pot fi lăsate să se piardă”, deoarece ele sunt amintiri ale modului de viață al comunităților transilvănene”, „întruchipările, zăloage ale frumosului, care ne arată simțul estetic, gustul, forța economică a celor care le-au confecționat sau le-au comandat” a determinat-o să aducă permanent sacrificii de ordin economic în vederea achiziționării artefactelor”, au informat reprezentanții Muzeului Județean Mureș.

Înscrieri în link: https://forms.gle/5NznZbm26GWML83Z6

(Redacția)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Alertă din cauza unei cratițe uitată pe foc

Pompierii mureșeni au fost alertați miercuri, 20 octombrie, în jurul orei 13.00, din cauza unor …