Home / Sanatate / 55% dintre angajații Spitalului de Urgență Târgu Mureș, vaccinați

55% dintre angajații Spitalului de Urgență Târgu Mureș, vaccinați

Puțin peste jumătate din personalul angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș s-a vaccinat anti COVID-19, cei mai mulți angajați nevaccinați fiind din rândurile personalului auxiliar.

„În momentul acesta, la nivelul spitalului avem 55,68% angajați vaccinați, iar un procent de 5,6% dintre angajați au trecut prin boală. În rândul personalului auxiliar rata de vaccinare este mai scăzută”, a declarant, pentru cotidianul Zi de Zi, Mariana Cernat, managerul SCJU Târgu Mureș.

De la începutul anului 2021, de când a început și perioada de vaccinare, s-au infectat cu virusul SARS-Cov-2 un număr de 251 de angajați, dintre care 202 nevaccinați și 49 au vaccinați, dar care au dezvoltat forme ușoare de boală.

Legislație ambiguă

Conducerea SCJU Târgu Mureș susține că în lipsa unei legislații care să oblige personalul angajat să prezinte certificatul verde de vaccinare COVID-19 sau testarea periodică, este imposibilă asigurarea din fonduri proprii a testării periodice a angajaților nevaccinați.

„A fost analizată posibilitatea de a testa periodic angajații, însă efortul financiar din partea spitalului este imens, iar capacitatea Laboratorului de analize medicale din cadrul unității noastre de a procesa testele ar fi cu mult depășită, având în vedere că acesta procesează toate testele, atât pentru pacienții suspecți COVID-19 care se prezintă la UPU SMURD, respectiv pacienții internați în secțiile spitalului, cât și pentru angajații suspecți COVID-19 și angajații testați, conform metodologiei în cadrul anchetelor epidemiologice desfășurate. Având în vedere situația epidemiologică actuală, precum și asigurarea de către stat a vaccinurilor gratuite, în opinia noastră considerăm că ar fi benefică adoptarea unor prevederi legale care să reglementeze clar care sunt deciziile agreate la nivel național, în special pentru personalul nevaccinat”, a adăugat Mariana Cernat.

Arina TOTH

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Borbély László, mesaj special de Ziua ONU

Șeful Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Borbély László, a scris duminică, 24 octombrie, pe pagina sa …