Proiect PNRR: tunel pe sub Platoul Cornești, între două localități mureșene! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 14516 Vizualizări

Proiect PNRR: tunel pe sub Platoul Cornești, între două localități mureșene!

Primarul municipiului Târgu Mureș Soós Zoltán, a dezvăluit luni, 11 octombrie, în cadrul unui interviu acordat pentru televiziunea online Agenda de Mureș, că instituția a cărui activitate o coordonează intenționează să demareze un proiect menit să descongestioneze traficul rutier din oraș.

2,6 kilometri, între Livezeni și Sângeorgiu de Mureș

Edilul șef al municipiului Târgu Mureș a afirmat că pe lista proiectelor care vor fi propuse pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se află și un demers care prevede construirea unui tunel pe sub Platoul Cornești, de aproximativ 2,6 kilometri lungime, între localitățile Livezeni și Sângeorgiu de Mureș.

”Pe PNRR o să fie propus tunelul între Livezeni și Sângeorgiu de Mureș care trece pe sub Platoul Cornești și este singura cale ca să eliberăm strada Papiu Ilarian”, a explicat Soós Zoltán, care a fost de părere, referindu-se la construirea tunelului respectiv, că ”trebuie învățat și de la elvețieni ceva”.

Dacă elvețienii pot, noi de ce nu am reuși?

Întrebat dacă noul tunel va reprezenta alternativa cea mai potrivită la drumul de legătură de suprafață promis de administrația anterioară, Soós Zoltán a răspuns afirmativ.

”Diferența de nivel este de 100 și ceva de metri ca să urc din strada Livezeni până la Platoul Cornești și să cobor iarăși către Sângiorgiu de Mureș. Asta ce înseamnă: alunecări de teren, iarna, deszăpezire continuă, sare înseamnă, asta înseamnă distrugerea stratului de asfalt din doi în doi ani sau din trei în trei ani”, a precizat primarul municipiului Târgu Mureș.

”Nu este mare problemă, în Elveția se construiește un tunel de 30 de kilometri în doi ani de zile. Și este, totuși, în Alpi. Eu cred că nu trebuie să inventăm nimic nou, numai să aplicăm tehnologiile existente și dacă PNRR ne finanțează de ce să nu solicităm această cale de trafic mult mai ușoară. Iarna nu trebuie să deszăpezesc, nu alunecă drumul, este stabilă structura, are o temperatură stabilă”, a mai spus Soós Zoltán în timpul dialogului cu jurnalistul Adrian Giurgea.

Alex TOTH

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE