Home / Politic / Cristian Chirteș (PNL) propune actualizarea Legii terorismului

Cristian Chirteș (PNL) propune actualizarea Legii terorismului

Distribuie

Membrii Comisiei parlamentare pentru controlul activității Serviciului Român de Informații (SRI) s-au deplasat, în această săptămână, la Brigada Antiteroristă a SRI. Cu acest prilej, comisia prezidată de senatorul mureșean liberal Cristian Chirteș a făcut o informare, pe rețeaua de socializare Facebook, potrivit căreia în prezent ”România este în acest moment la nivelul de alertă teroristă Precaut, adică nivelul 2 din 4”, dar ”riscul de producere a unor evenimente teroriste crește în fiecare an și în țara noastră.”

”Dacă România este totuși o țară liniștită și sigură, acest lucru se datorează faptului că principala preocupare a SRI în acest domeniu este prevenția, respectiv dejucarea planurilor care pot constitui o amenințare teroristă”, se menționează în document.

În același text, se face referire și la necesitatea îmbunătățirii legislației care reglementează activitatea din domeniu, respectiv a Legii terorismului.

”Legea este un instrument de luptă în combaterea terorismului. De aceea, în acest domeniu, este foarte important ca legislația să fie la zi și este una dintre responsabilitățile Comisiei noastre să ne asigurăm că se întâmplă acest lucru. Am identificat în cadrul discuțiilor la Brigada Antitero câteva completări care se impun la Legea terorismului, actualizată, dar și alte aspecte din zona amenințărilor teroriste, care trebuie legiferate. De asemenea, este necesar ca normele europene în domeniu să fie transpuse în legislația noastră. Mai mult decât de inițierea acestor îmbunătățiri ale legii, noi, membrii Comisiei, ne propunem să găsim un consens, în Parlament, cât și în societate, cu privire la adoptarea unei legislații care să asigure deopotrivă securitatea cetățenilor, dar și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale. Cei mai mulți dintre români știu că luptătorii antitero intervin atunci când apare o amenințare teroristă, cum ar fi o amenințare cu bombă la 112 sau când este detectat un colet suspect. Într-adevăr, ofițerii Brigăzii participă la intervenția antiteroristă și la intervenția pirotehnică, dar fac mult mai mult de atât: se ocupă de culegere de informații, de controlul antiterorist pe cele 16 aeroporturi civile din toată țara, asigură protecția misiunilor diplomatice și gardarea demnitarilor”, se precizează în comunicat.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.