Home / Administratie / Luduș: Trei imobile în proprietatea domeniului public

Luduș: Trei imobile în proprietatea domeniului public

Distribuie

În acest an, Primăria orașului Luduș  a continuat procedurile de înscriere în evidențele de publicitate imobiliară a imobilelor din proprietatea sa – domeniul public prin întocmirea documentației topo-cadastrale a fiecărui imobil în parte. Conform Codului administrativ, domeniul public al orașului este alcătuit din bunurile prevăzute în Anexa nr. 4, bunuri declarate prin hotărâri ale Consiliului Local, dacă nu sunt declarate prin lege că sunt bunuri de interes public național sau județean.

Anca Năsăudean, șef al Serviciului „Investiții, Achiziții, Domeniul Public” (IADP) din Primăria orașului Luduș precizează care sunt bunurile din domeniul public al orașului: „Terenurile și clădirile în care își desfășoară activitatea consiliul local și primăria, precum și instituțiile publice de interes local, cum sunt: teatrele, bibliotecile, muzeele, spitalele, policlinicele și alte asemenea” (Anexa nr. 4 din Codul administrativ).

Dintre acestea, trei imobile au constituit subiectul a trei proiecte de hotărâre prezentate spre aprobare consilierilor locali în ședința legislativului local. Dup discuții, consilierii au aprobat înscrierea în evidențele de publicitate imobiliară, în proprietatea domeniului public al orașului Luduș, Grădinița de copii din cartierul Roșiori cu teren în suprafață de 1227 de metri pătrați curți-construcții și clădirea de 208 de metri pătrați; Grădinița de copii din cartierul Gheja cu teren în suprafață de 2275 de metri pătrați curți-construcții și clădire în suprafață de 353 de metri pătrați; „Strada Zăvoiului” în suprafață de 478 de metri pătrați și lungimea de 81 de metri, categoria de folosință „drum”. Cele trei imobile se află situate în intravilanul orașului Luduș, nu au făcut obiectul Legilor nr. 18/1991, nr. 112/1995, nr. 1/2000, nr. 10/2001 și nr. 247/2005; Nu au fost revendicate și nu au făcut obiectul restituirii și nu sunt obiectul niciunui litigiu.

În consecință, consilierii locali au decis înscrierea celor trei imobile în evidențele de publicitate imobiliară, în domeniul public al orașului Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

 

De asemenea, verificati

Bilanțul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș în primele trei luni din 2024

Distribuie Peste 2.400 de misiuni îndeplinite, 18 infracțiuni, 374 de contravenţii constatate, sunt rezultatele misiunilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.