Home / Luduș / Centru zonal de tenis, la Luduș

Centru zonal de tenis, la Luduș

Distribuie

În ultimii ani, Federația Română de Tenis a inițiat o serie de măsuri organizatorice și un plan de investiții pentru dezvoltarea în teritoriu a tenisului de câmp, un sport olimpic agreat și practicat de tot mai mulți copii și tineri. Asta, ca urmare a succeselor înregistrate de sportivii de elită ai țării. Tenisul de câmp este o ramură sportivă care, de la un anumit nivel, cere o infrastructură mai elaborată și condiții tehnice deosebite pentru practicare. Soluția aleasă de Federația Română de Tenis a fost să construiască o serie de centre de tenis în teritoriu.

Având în vedere interesul manifestat de ludușeni și de realizările lor sportive în tenis la nivel de juniori, datorate în mare măsură clubului AC Sportin Luduș condus de Dennis Bordan, cenzorul Federației Române de Tenis, forul național a decis ca un asemenea Centru de tenis să fie înființat la Luduș. Pentru aceasta, Federația a solicitat acordarea unui drept de folosință gratuită asupra unui teren pentru începerea amenajărilor. Cu promptitudine Consiliul Local Luduș a aprobat atribuirea unui teren în apropierea Bazinului de înot didactic.

„Ulterior, autoritatea executivă apreciază că terenul situat în apropierea bazinului de înot poate fi utilizat în vederea realizării unor obiective de investiții cu finanțare nerambursabilă, motiv pentru care propune o locație nouă, în apropierea Uzinei de Apă a orașului”, a precizat primarul Cristian Moldovan.

Prin scrisoarea de răspuns, primarul a notificat Federația Română de Tenis că Primăria poate oferi o parcelă de teren cu suprafața de 3.000 de metri pătrați, în folosință gratuită pentru investiția propusă.

Un proiect interesant

Răzvan Itu, director general în cadrul Federației Române de Tenis, a comunicat administrației publice locale că proiectul „Centrul zonal de tenis din orașul Luduș” va avea, cu prioritate desfășurarea de competiții pentru copii și juniori în cadrul Campionatelor Naționale, desfășurarea orelor de antrenament ale loturilor de tenis (de inițiere și de performanță) ale structurilor sportive din zonă, program didactic în colaborare cu instituțiile de învățământ din orașul Luduș în ideea dezvoltării Programului Național „Tenisul în școala ta”.

În aceași adresă, directorul general al Federației Române de Tenis, Răzvan Itu, a comunicat și amănuntele despre construcțiile care se vor realiza: „Construirea și amenajarea a două terenuri de tenis de câmp alăturate, din zgură roșie, la dimensiuni standard internaționale, cu o suprafață totală de joc de 37 x 38 de metri pătrați, adică 1.410 de metri pătrați, edificarea unei construcții ușoare și durabile din panouri sandwich pentru grupuri sanitare, anexe și oficiu, ce va avea o suprafață de 16 x 5 metri pătrați, adică 80 de metri pătrați, astfel rezultând un total de suprafață construită de 1.490 de metri pătrați, alei și o parcare cu trei/ patru locuri pentru 90 – 120 de persoane, spații verzi corespunzătoare”.

În ședința Consiliului Local Luduș, aleșii locali au aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții SA, pe bază de protocol, amplasamentul situat în Luduș, strada Uzinei de Apă nr. 1, respectiv a terenului necesar construirii bazei sportive.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.