Home / Politic / Dezbatere în premieră organizată de Adrian Giurgiu, deputat USR de Mureș

Dezbatere în premieră organizată de Adrian Giurgiu, deputat USR de Mureș

Deputatul Adrian Giurgiu a marcat o premieră în România, la Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaților, unde a organizat prima dezbatere națională despre modul în care putem folosi și adapta noile tehnologii în protejarea pădurilor și organizarea sistemului forestier, a anunțat vineri, 15 octombrie, Cabinetul parlamentar al deputatului Adrian Giurgiu.

Potrivit sursei citate, parlamentarul USR de Mureș a arătat că “una dintre concluziile dezbaterii este că avem nevoie de un control mult mai eficient la ieșirea lemnului din pădure.”

”Mulți dintre participanți au subliniat că reglementarea programului de transport al lemnului este absolut necesară și că transportul pe timp de noapte este abuziv și deloc logic. Alte puncte de vedere au arătat că se impune stabilirea traseului obligatoriu și trecerea prin puncte fixe, alături de folosirea camerelor de supraveghere video”, a fost de părere Adrian Giurgiu.

Conform aceleiași surse, invitații la eveniment au arătat că în PNRR sunt prevăzute sume pentru monitorizarea video a mai multor zone, inclusiv forestiere, iar programul SUMAL 2.0 se va pune în acord cu legislația, însă este nevoie ”de un consens al politicienilor și profesioniștilor în privința legislației din silvicultură” care ”trebuie rescrisă, fluidizată, iar sancțiunile trebuie să ducă la pedepsirea făptașilor în domeniul infracțiunilor silvice.”

La dezbatere au participat membri ai comisiilor de mediu din Senat și Camera Deputaților, Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Octavian Berceanu, fost director al Gărzii Naționale de Mediu, George Gărbacea, fost director al Agenției Naționale de Protecția Mediului, Ciprian Muscă, președintele Asociației Forestierilor din România, dar și reprezentanți ai Direcțiilor Silvice, experți de mediu și reprezentanți ai ONG-urilor.

Inițiatorul evenimentului, deputatul USR de Mureș a concluzionat că “dacă vrem să salvăm pădurea, trebuie să prevenim tăierile ilegale și nu să le constatăm”. 

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Patinoarul, pregătit pentru ludușeni

Una dintre atracțiile oferite de sezonul hibernal este patinajul, acea plutire lină și grațioasă pe …