Împrumut contractat de Primăria Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 618 Vizualizări

Împrumut contractat de Primăria Luduș

Prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 83/2021 s-au creat facilități fiscal-bugetare pentru acordarea unor împrumuturi prin Trezoreria Statului în scopul asigurării prefinanțării și/ sau cofinanțarea proiectelor în derulare sau în pregătire. Având în vedere referatul de aprobare al primarului Cristian Moldovan, în calitate de inițiator, Raportul compartimentului de resort din Primăria orașului, Viza de control preventiv și Avizul comisiei de specialitate a Consiliului Local Luduș din 31 august 2021 cu privire la „aprobarea unui împrumut de 1.071.000 de lei, în conformitate cu prevederile articolului 1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 83.2021, pentru unele măsuri fiscal-bugetare privind acordarea unor împrumuturi din Trezoreria Statului, aleșii locali au aprobat contractarea de la Ministerul Finanțelor a unui „împrumut din venituri de privitazare în valoare de 1.071.000 lei cu o maturitate de 5 ani”.

În Referatul de aprobare, primarul Cristian Moldovan a precizat că „pentru perioada 2021-2022 avem  două proiecte cu finanțare din fonduri europene în desfășurare la care este nevoie de cofinanțări și cheltuieli neeligibile din partea bugetului local”. În acest caz este vorba de proiectele: Creșterea eficienței energetice în clădiri rezidențiale – componenta „1 Decembrie 1918, nr. 19” în valoare de 847.000 de lei și Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Casei de Cultură „Pompeiu Hărășteanu”, în valoare de 224.000 de lei.

Împrumut benefic

În Raportul de specialitate, Maria Suciu, sef Birou „Buget. Finanțe. Contabilitate. Resurse Umane” a precizat că pentru realizarea celor două proiecte, împrumutul este „ cea mai eficientă soluție ce poate fi adoptată de către Consiliul Local al orașului Luduș, având în vedere situația actuală”, adăugând că, „în vederea asigurării unei utilizări eficiente a resurselor financiare care să permită minimizarea costurilor autorității publice locale se recomandă contractarea unui credit pe perioada maximă de 60 de luni (5 ani). Rambursarea împrumutului se va face în rate lunare și egale pe o perioadă de maxim 60 de luni. Valoarea estimată a fi finanațată prin prezenta facilitate are rolul de a asigura contribuția proprie a cheltuielilor eligibile și a cheltuielilor neeligibile”.

Prezentat în ședința ordinară a Consilului Local, proiectul de hotărâre cu privire la contractarea de către Orașul Luduș a unui împrumut în valoare de maxim 1.071.000 de lei pentru asigirarea fondurilor necesare implementării unor obiective de interes public local co-finanțate din fonduri europene a fost aprobat de aleșii locali.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE