Home / Slider / RESTRICȚII de deplasare, de mâine, în Târgu Mureș și în alte opt localități!

RESTRICȚII de deplasare, de mâine, în Târgu Mureș și în alte opt localități!

Distribuie

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mureș au publicat, pe pagina web a instituției, www.aspms.ro, ratele de incidență COVID-19 valabile în data de 17 octombrie în cele 102 unități administrativ-teritoriale din județul Mureș.

Potrivit sursei citate, la data respectivă nu mai puțin de nouă localități din județul Mureș aveau o rată de incidență COVID-19 mai mare de 7,5 cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile, la mia de locuitori: Mădăraș (11,29), Livezeni (11,22), Grebenișu de Câmpie (9,55), Sâncraiu de Mureș (9,31), Suplac (9,17), Râciu (8,74), Crăiești (8,46), Târgu Mureș (8,46), Sângeorgiu de Mureș (8,11).

Municipiul Târgu Mureș a depășit pragul ratei de incidență COVID-19 de 7,5/1.000 de locuitori, iar măsurile de aplică începând de mâine, 19 octombrie, a anunțat luni, 18 octombrie, Cancelaria Instituției Prefectului – Județul Mureș.

”Iată care sunt noile măsuri care se aplică odată cu depășirea pragului ratei de incidență de 7,5/1.000 de locuitori: în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 5.00, cu următoarele excepţii: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/ gospodărie şi locul/ locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente, deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie”, se precizează în comunicat.

În același comunicat se mai menționează că excepție de la restricțiile de deplasare fac ”persoanele vaccinate și cele trecute prin boală.”

Magazinele, închise la ora 22.00

Totodată, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/ prestări de servicii în spaţii închise şi/ sau deschise, publice şi/ sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5.00 – 22.00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori.

”Excepții: în intervalul orar 22.00 – 5.00, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/ prestări de servicii în spaţii închise şi/ sau deschise, publice şi/ sau private pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. Unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane şi de mărfuri îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară”, au transmis reprezentanții Cancelaria Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Restul măsurilor care vizează diverse activități la care au acces doar persoanele vaccinate și trecute prin boală, caracteristice depășirii pragului ratei de 6/1.000 locuitori rămân valabile.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.