Home / Business / Delgaz Grid, la o nouă finanțare europeană! Proiecte de 184,3 milioane de lei, în derulare!

Delgaz Grid, la o nouă finanțare europeană! Proiecte de 184,3 milioane de lei, în derulare!

Distribuie

Departamentul de Comunicare al companiei Delgaz Grid, membră a Grupului E.ON România, a anunțat marți, 19 octombrie, implementarea unui proiect finanțat din fonduri europene în vederea dezvoltării competențelor angajaților în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC).

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin „Programul Operațional Capital Uman 2014-2020”, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți, valoarea totală a proiectului este de 2,2 milioane de lei din care valoarea eligibilă este de 880.000 de lei, iar 1,33 milioane de lei fiind contribuția Delgaz Grid. DIGITAL.ON va fi implementat în perioada iulie 2021 – decembrie 2022.

„Formarea unor profesioniști înalt calificați în domeniul TIC este esențială pentru competitivitatea Delgaz Grid SA, promovând un nivel superior de calitate și sustenabilitate a serviciilor oferite de companie. În același timp, prin tipul de competențe digitale propus în cadrul programelor de formare profesională, proiectul încurajează competitivitatea și adaptabilitatea forței de muncă la tendințele actuale privind digitalizarea”, au transmis reprezentanții Delgaz Grid.

Conform planului de proiect, conducerea Delgaz Grid își propune ca până la sfârșitul anului viitor 600 de angajați să parcurgă 34 stagii de formare digitală, în vederea dezvoltării competențelor în domeniul TIC.

Conducerea companiei consideră că implementarea proiectului Digital.ON Delgaz reprezintă o reală oportunitate pentru consolidarea competențelor angajaților din ariile esențiale serviciilor companiei și va contribui în mod semnificativ la obiectivele de profesionalizare continuă, digitalizare și adaptare la tendințele pieței energetice actuale.

„Accesarea surselor de finanțare europeană reprezintă o prioritate pentru Delgaz Grid SA, atât pentru consolidarea capacității personalului propriu, cât și pentru realizarea obiectivelor de modernizare, digitalizare, decarbonizare și eficientizare a infrastructurii energetice din gestiune”, se menționează în același comunicat.

Alte șase proiecte, în implementare

Potrivit reprezentanților companiei, în prezent Delgaz Grid SA este beneficiară a șapte proiecte aflate în implementare, în valoare de circa 184,3 milioane lei, cu cofinanțări de aproximativ 140,4 milioane lei, care vizează obiective de modernizare, automatizare și digitalizare a rețelei de distribuție, securitate cibernetică și creșterea competențelor profesionale ale personalului propriu. Totodată, compania a depus alte trei proiecte în valoare de circa 121,5 milioane lei, care se află în diferite etape ale procesului de evaluare la nivelul autorităților responsabile.

Mălina MORARU

 

De asemenea, verificati

Au început să înflorească bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Distribuie Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.