Home / Cultură / Fost consultant artistic al Teatrului Național Târgu Mureș, propunerea USR pentru Ministerul Culturii

Fost consultant artistic al Teatrului Național Târgu Mureș, propunerea USR pentru Ministerul Culturii

Distribuie

Premierul desemnat Dacian Cioloș a depus luni, 18 octombrie, la Parlament, lista cu miniştri şi programul de guvernare USR.

„Am depus lista de miniștri pentru un guvern monocolor al USR și ancorat în structura politică a a partidului pentru că nu e momentul pentru un experiment. Am vrut să ne pregătim în așa fel încât să fim gata, dacă Guvernul trece să putem începe guvernarea imediat, fără alte complicații administrative. Avem nevoie, în cazul în care acest Guvern trece, de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice și să își asume măsurile dificile care urmează”, a declarat Dacian Cioloș într-o transmisiune live, pe pagina de Facebook a partidului.

Conform listei validate duminică, 17 octombrie, Iulia Popovici este propunerea USR pentru funcția de ministru al Culturii.  

În luna februarie a anului 2021, Iulia Popovici a fost propunerea USR pentru ocuparea unui post de secretar de stat la Ministerul Culturii, în cabinetul ministrului liberal Bogdan Gheorghiu.

La o lună distanță, în 26 ianuarie, Iulia Popovici a scris pe pagina personală de Facebook următorul text: „Nimeni nu va „salva“ cultura română, în nici o latură a ei, prin purul gest de voință. Cu atît mai puțin după 30 de ani și în pandemie. Dar voi face tot ce-mi stă în putință și-n știință să mișc tot ce se poate mișca. În primul rînd pentru cultura independentă.”

O viață desfășurată în domeniul culturii

Potrivit CV-ului propriu, document disponibil pe mai multe pagini web, Iulia Popovici a fost consultant artistic al Teatrului Național Târgu Mureș între lunile iunie 2013 și noiembrie 2014.

A absolvit Facultatea de Litere, specializarea română-latină, la Universitatea din Bucureşti între anii 1998și 2002, apoi a terminat Masteratul în scriere dramatică la Facultatea de Teatru, Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 2006, iar în prezent studiază Facultatea de Drept la Universitatea ”Titu Maiorescu” din București.

Printre alte realizări profesionale, la momentul de față Iulia Popovici este redactor al săptămînalului de informaţie şi atitudine culturală „Observator cultural”. Ea a fost redactor de cultură al cotidianului „Ziua” din 2002 până în 2008. De asemenea a fost membru în colegiul de redacţie şi colaborator al revistei de artele spectacolului „Scena.ro”, colaborator al site-ului cultural „LiterNet”, colaborator al lunarului teatral „man_in_fest”, colaborator al revistelor „România Literară” şi „22”.

De asemenea, conform aceluiași CV, Iulia Popovici este membru al Uniunii Teatrale din Romania (Uniter), membru al Asociației Internaţionale a Criticilor de Teatru – România (AICT.ro) și membru Performance Studies International,  membru East European Performing Arts Platform.

Mălina MORARU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.