Home / Sanatate / EROU. Intervenții salvatoare în timpul liber reușite de un pompier mureșean!

EROU. Intervenții salvatoare în timpul liber reușite de un pompier mureșean!

Distribuie

Salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș au intervenit cu promptitudine în data de 18 octombrie în cazul unui accident rutier care s-a produs pe raza localității Chiheru de Sus, pe Drumul Național 153. Conform informațiilor publicate pe pagina de Facebook a ISU ”Horea” al județului Mureș, autoturismul a intrat într-un cap de pod după care a ricoșat într-un stâlp de curent electric. În urma impactului, patru persoane aveau nevoie urgent de ajutor, acestea fiind blocate în interior.

Într-o lume în care accidentele, dezastrele și în general evenimentele ce necesită intervenția salvatorilor vin în cascadă, prezența de spirit rapidă a celor aflați în slujba țării denotă responsabilitate și devotament. Cu atât mai mult cu cât, de multe ori, intervențiile sunt executate în afara programului de lucru.

Pompierul care nu stă pe gânduri

Nu este doar o meserie, ci un mod de viață ce a împământenit în spiritul pompierilor români o conduită morală și civică extraordinară. Asta a dovedit plutonierul adjutant șef Cantemir Claudiu Vultur. În timp ce se deplasa în interes personal spre municipiul Reghin, acesta a observat producerea evenimentului rutier pe sensul opus de mers și a intervenit fără să stea pe gânduri: a blocat sensul respectiv cu mașina personală, a pornit avariile, a coborât din autoturism și a executat o recunoaștere rapidă.

„Concomitent cu apelarea numărului unic de urgență 112, Claudiu a început deblocarea ușilor și evacuarea persoanelor din autoturism. După care a executat o evaluare primară asupra victimelor, comunicând dispeceratului starea acestora. Claudiu a îndrumat victimele în afara părții carosabile, pentru siguranța lor și a asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la autoturism, prin deconectarea bornelor de la baterie. Colegul nostru a rămas la locul evenimentului până la sosirea forțelor de intervenție din cadrul IPJ Mureș și SMURD Reghin”, au precizat reprezentanții ISU ”Horea” al județului Mureș.

Conform sursei citate, plutonierul adjutant șef Cantemir Claudiu Vultur nu este la prima intervenție de acest fel, drept urmare în urmă cu o săptămână acesta a acordat îngrijiri medicale unei victime căzute dintr-o căruță aflată în mișcare. Salvatorul a acordat prim ajutor calificat victimei, a imobilizat-o pe un bord (placă fixă din lemn) și a transportat-o cu mașina personală la locul de întâlnire cu echipajul de prim ajutor SMURD Ibănești, care nu avea posibilitatea să ajungă la victimă cu ambulanța din dotare din cauza terenului foarte accidentat.

„De nenumărate ori plutonierul adjutant șef Vultur Cantemir Claudiu a acordat sprijin cetățenilor aflați la nevoie, iar cea mai mare satisfacție a colegului nostru, a fost când aparținătorii și victimele i-au mulțumit pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, au transmită reprezentanții ISU ”Horea” al județului Mureș.

Plutonierul adjutant șef Cantemir Claudiu Vultur este încadrat la ISU ”Horea” al județului Mureș din 2007, este paramedic de peste 12 ani și își desfășoară activitatea la Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș.

Mălina MORARU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.