Home / Administratie / Jandarm la datorie, oricând și oriunde, nu doar în misiune

Jandarm la datorie, oricând și oriunde, nu doar în misiune

Obiectivul permanent al Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș este apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, prevenirea și descoperirea infracțiunilor și a altor încălcări ale legilor în vigoare. Totuși, în afara obligațiilor impuse prin natura meseriei, potrivit Strategiei Ministerului Afacerilor Interne, jandarmul se află în slujba omului, ceea ce îl face să rămână fidel datoriei morale pe care o are față de orice persoană aflată la nevoie.

În întunericul nopții, vigilența este arma cea mai de preț

În acest context, conform informațiilor transmise pe pagina de Facebook a Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș „în noaptea adâncă, vigilența a făcut diferența”. În timp ce se întorceau dintr-o misiune, Loránd Kalas împreună cu colegii săi au sărit în ajutorul unui bărbat care zăcea întins pe carosabil. Au oprit imediat, fără să se gândească de două ori. Omul era în viață, în stare de inconștiență și în suferință. Aceștia i-au acordat primul ajutor și au sunat la 112.

„A leșinat de patru ori până a venit ambulanța, bine că am oprit…era întins pe carosabil și exista posibilitatea să-l calce mașinile”, a  precizat Loránd Kalas.

Reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș îl descriu pe colegul lor ca fiind un om pentru care „fiecare misiune are ceva aparte. Iubește ordinea și disciplina, astfel această profesie i se potrivește perfect. Este o fire corectă, disciplinată și pentru că este pasionat de arte marțiale, încă din copilărie, se lasă ghidat de conceptele acesteia și anume: smerenia, autocontrolul, bunătatea, respectul față de ceilalți și evoluția până la cea mai bună versiune a noastră.”

Loránd Kalas a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport, după care a urmat cursurile Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi din Drăgășani. În paralel practică și Kickboxing, iar la ultima competiție de acest gen, a ocupat locul 1 la cupa Mediașului de Kickboxing. De asemenea, deține gradul 1 Kyu la Karate Kyokushinkai, iar de 4 ani este și antrenor pentru acest stil arte marțiale atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

Mălina MORARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Partidul lui Dragnea, filială și în Mureș. De ce/cine se ascunde liderul Cosmin Potor?!

Înființată în data de 19 septembrie 2021 de Codrin Ștefănescu, fost secretar general în cadrul …