Mureș: Activități noi în cadrul campaniei ”M.A.I. etic, M.A.I. integru!” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 166 Vizualizări

Mureș: Activități noi în cadrul campaniei ”M.A.I. etic, M.A.I. integru!”

În perioada mai – decembrie 2021, Direcţia Generală Anticorupţie desfăşoară, la nivel naţional, Campania de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, circumscrisă unei serii de activități specifice cu caracter preventiv destinate, deopotrivă, personalului M.A.I. și cetățenilor, scopul acestei campanii fiind promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al cetățenilor, prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalităților de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.

În acest context, în perioada 11 – 15 octombrie 2021, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au desfășurat activități specifice la sediul unor subunități din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Horea” – Mureș și la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sângeorgiu de Pădure, dar au distribuit și flyere cu sprijinul cadrelor militare din cadrul instituției mai sus menționate în mai multe puncte aglomerate din municipiul  Târgu-Mureș și Sângeorgiu de Pădure cetățenilor și funcționarilor publici, sub sloganul „Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul Situații de Urgență”.

În cadrul activităților au fost prezentate aspecte referitoare la obligațiile care derivă din calitatea de funcționar public şi atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, cu scopul conștientizării lucrătorilor din domeniul situații de urgență, funcţionarilor şi cetățenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupție prin apelarea Call center-lui anticorupție 0800.806.806.

Considerăm că o informare cât mai eficientă destinată unui public cât mai larg, cu privire la instrumentele de sesizare a faptelor de corupție și a specificității acestora, reprezintă condiții ce stau la baza educației anticorupție în spiritul integrității.

Informații suplimentare despre această campanie și materialele de promovare utilizate în context pot fi vizualizate pe site-ul Direcției Generale Anticorupție, meniul Mass-media/Campanii de informare/“M.A.I. etic, M.A.I. integru” sau click pe următorul link http://www.mai-dga.ro/arhive/category/campanii-de-informare.

(Comunicat de presă, Serviciul Județean Anticorupție Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE