Home / Cultură / Tabără de pictură la Sighișoara

Tabără de pictură la Sighișoara

Distribuie

Şapte artişti din România şi din Republica Moldova au fost provocaţi să descopere spiritul Sighişoarei în anotimpul toamnei, în cadrul Taberei de pictură ”Toamnă Medievală”, organizată de pictorul Rareş Kerekes.

Alături de Rareş Kerekes, recunoscut ca pictorul dealurilor transilvane, la ”Toamna Medievală” participă Galina Vieru, Radu Goia, George Spaiuc, Maria Jarda, Tudor Şerbănescu şi Gabriela Câmpianu, fiecare dintre artişti având de realizat maximum două lucrări despre culorile Sighişoarei în această perioadă.
”După o perioadă în care pandemia ne-a făcut să stăm mai mult prin ateliere, în ultima vreme am avut tabere de pictură una după alta, de la mare în Deltă, la munte. Acum organizez o tabără la Sighişoara, iar din cei 10 artişti invitaţi, şapte au venit, între care şi o artistă din Republica Moldova. La fel ca la fiecare tabără de pictură, şi la Sighişoara artiştii se întâlnesc, comunică, socializează, lucrează împreună şi fac schimb de experienţă. Unii dintre noi ne vedem aproape la fiecare tabără, în cele internaţionale de fiecare dată au fost artişti noi, dar ne bucurăm să ne facem conexiuni, pentru că în lumea artei fără conexiuni şi fără cunoştinţe nu ai cum să exişti. La Sighişoara se realizează cam două lucrări de către fiecare artist, acum, prin ”Toamna Medievală”, încercăm să realizăm Sighişoara nu neapărat prin felul în care există ca oraş, ci reinterpretată prin cromatică, prin spirit, fiindcă oraşul Sighişoara este un spirit. Fiecare poate să interpreteze toamna precum o vede”, a declarat, pentru Agerpres, pictorul Rareş Kerekes.

Tabăra de la Sighişoara se va încheia, vineri, cu un vernisaj al expoziţiei ce va fi realizată din lucrările pictate la ”Toamna Medievală”, în cel mai înalt loc din oraş, la Panorama Guesthouse. 

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.