Home / Administratie / 20,7 milioane de lei pentru mai multe instituții subordonate Consiliului Județean Mureș

20,7 milioane de lei pentru mai multe instituții subordonate Consiliului Județean Mureș

Judeţul Mureş a primit o rectificare de 8.415.000 de lei din fondul de rezervă al Guvernului prin redistribuirea TVA-ului, a anunțat joi, 21 octombrie, Biroul de presă al Consiliului Județean Mureș.

Potrivit aceleiași surse, excedentul de 5.739.000 de lei din impozitul pe venit de 2% poate fi folosit pentru întreținerea instituțiilor culturale din subordinea Consiliului Județean, iar la sumele repartizate prin Hotărâri de Guvern se adaugă unele economii realizate la Programul de lucrări la drumuri județene și Programul de investiții.

”La ședința de astăzi consilierii județeni au aprobat o rectificare de 4.139.000 de lei pentru Filarmonica de Stat Târgu Mureș și 1.600.000 de lei pentru Teatrului ”Ariel”. 700.000 de lei va primi Serviciul de Pază și Protecție de Interes Județean, 80.000 de lei vor merge la Serviciul Salvamont-Salvaspeo, 102.000 de lei au fost aprobate pentru Centrul Județean de Evidență a Persoanelor, 1.410.000 de lei vor fi acordați Ansamblului Artistic ”Mureșul”, 20.000 vor primi revistele ”Látó” și ”Vatra”, 330.000 de lei primește Centrul pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică și 10.590.000 de lei au fost aprobate pentru DGASPC”, se menționează în comunicat.

Totodată, bugetul Spitalului Clinic Judeţean Mureș a fost suplimentat cu 1.277.000 de lei în urma creșterii veniturilor din contractele încheiate cu Direcția de Sănătate Publică din sumele alocate de la bugetul de stat pentru programe de sănătate, iar veniturile Spitalului Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni au crescut cu 516.000 de lei în urma suplimentării veniturilor din subvenții din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate și din bugetul local.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INEDIT. Peșteră virtuală, în Muzeul de Științele Naturii din Târgu Mureș

Consiliul Județean Mureș a atribuit, în data de 2 decembrie 2021, societății Eltek Multimedia SRL …