Home / Social / Angajări cu vârsta 40+, un succes

Angajări cu vârsta 40+, un succes

Implementarea Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, desfășurat prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș, a dat roade. 2814  persoane au fost încadrate în loc de muncă, dintre care 1369 femei, în primele nouă luni ale acestui an. Tot în această perioadă, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj, a fost de 9065  persoane.

Angajări 40+

Din totalul persoanelor care s-au angajat, 1373 au peste 45 de ani, 396 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 326  au între 25 și 35 de ani, iar 719 sunt tineri sub 25 de ani (719 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1399 provin din mediul urban, iar 1415  persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (966), urmate de cele cu studii profesionale (691), studii gimnaziale (594). Numărul celor cu studii primare este de 201, al celor cu școli postliceale este de 76, iar cei cu studii universitare  sunt în număr de 286.

Potrivit informațiilor furnizate de AJOFM Mureș, din numărul total de persoane care au fost angajate, 914 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Mai multe informații puteți afla accesând www.anofm.ro.

Amalia VASILESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: A început împărțirea tichetelor de masă pentru vaccinați

S-a dat start pentru împărțirea bonurilor de masă cuvenite celor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 …