Home / Invatamant / Parteneriat important pentru UMFST Târgu Mureș

Parteneriat important pentru UMFST Târgu Mureș

Distribuie

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, senatorul Leonard Azamfirei, și președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, au semnat joi, 21 octombrie, la Bacău, în prezența conducerii Spitalului Județean de Urgență Bacău, un protocol de colaborare între UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, Consiliul Județean Bacău și Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Ce presupune parteneriatul

Vestea a fost dată prin intermediul unui comunicat de presă, document în care se furnizează informații suplimentare cu privire la obiectul protocolului de colaborare.

”Am vizitat principalele investiții pe care le are în derulare Spitalul Județean de Urgență Bacău: extinderea UPU și construirea Heliportului pentru preluarea urgențelor aeriene, extinderea secției de Radioterapie prin dotarea cu al doilea accelerator de particule, reabilitarea imobilului ce adăpostește Pediatria și, nu în ultimul rând, clădirea „Spital Municipal” care urmează să fie amenajată după modelul Unității de Suport COVID de la UMFST, pentru a sprijini lupta împotriva pandemiei COVID. Parteneriatul de colaborare încheiat de Consiliul Județean Bacău, UMFST Târgu Mureș și Spitalul Județean de Urgență Bacău Bacău presupune, între altele: lansarea unor programe de instruire și formare clinică, formarea profesională a personalului medical, asigurarea practicii pentru studenții mediciniști, încadrarea, în perspectivă, de medici rezidenți, organizarea de activități didactice și științifice de interes comun, inclusiv programe de cercetare-dezvoltare, precum și asigurarea de sprijin reciproc cu specialiști în domeniu”, a precizat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Vizită la Universitatea “Vasile Alecsandri”

Totodată, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a arătat că a efectuat și o vizită la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a cărei programe de studii de kinetoterapie și de educație fizică și sportivă ”au o lungă tradiție și sunt recunoscute la nivel național.”

”Parteneriatul public-privat pentru formarea acestor studenti se poate constitui într-un model de bună practică. Cu această ocazie am întâlnit oameni destoinici, profesioniști și responsabili, dornici să facă bine comunității de care aparțin”, a punctat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.