Home / Administratie / Plan pentru reorganizarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Luduș

Plan pentru reorganizarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Luduș

Aleșii județeni mureșeni au aprobat, joi, 21 octombrie, într-o ședință ordinară de lucru, Planul de restructurare a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Luduș, instituție subordonată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, iniţierea proiectului de hotărâre se datorează apariţiei unor modificări intervenite în legislația specifică, respectiv Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 69/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

”Astfel, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 69/2018 s-au modificat reglementările articolului 51 din Legea 448/2006 cu privire la modul de acordare a serviciilor sociale și tipurile de centre rezidențiale. Între aceste modificări evidențiem prevederile articolului 51, alineatul 4, din Legea 448/2006, potrivit cărora capacitatea centrelor rezidenţiale pentru persoane adulte cu handicap nu poate fi mai mare de 50 de locuri”, a precizat Péter Ferenc.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sute de amenzi aplicate într-o zi, de Poliția Rutieră Mureș

Polițiștii Serviciului Rutier Mureș, împreună cu colegii din cadrul Serviciului Rutier Harghita, au desfășurat, în …