Home / Administratie / Proiect de 1,3 milioane de euro pentru Palatul Administrativ

Proiect de 1,3 milioane de euro pentru Palatul Administrativ

Consilierii județeni au aprobat joi, 21 octombrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Eficientizare energetică şi lucrări conexe la clădirea administrativă a Consiliului Judeţean Mureș, în Târgu Mureș, strada Primăriei nr. 2”, la valoarea totală de 6.549.674 de lei (aproximativ 1,3 milioane de euro), cu TVA 19%, din care 6.165.288 de lei reprezintă valoare eligibilă, iar 384.386 de lei valoare neeligibilă.

Potrivit informațiilor furnizate de Ovidiu Georgescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, în data de 15 septembrie 2021 s-a deschis linia de finanțare pentru „Programul privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice” conform Ghidului de finanţare aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 2057/2020, cu modificările și completările ulterioare.

”Având în vedere faptul că documentația tehnică întrunește criteriile de eligibilitate, se propune finanțarea cheltuielilor prin acest Program, prin participarea Judeţului Mureș în calitate de solicitant la implementarea proiectului, având valoarea totală de 6.549.674,12 de lei, din care 6.165.288,08 de lei reprezintă valoarea cheltuielilor eligibile, iar 384.386,04 de lei valoarea neeligibilă, contribuția Județului Mureș”, a precizat Ovidiu Georgescu în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Documentația proiectului a fost întocmită de societățile Sfera Con SRL și Artifex Engeneering SRL, iar lucrările de execuție sunt estimate să se realizeze într-un termen de 24 de luni.

Alex TOTH

Citeste si:  Polițist reghinean condamnat pentru luare de mită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Programe de sprijin pentru IMM-uri lansate de PSD

Partidul Social Democrat a lansat joi, 27 ianuarie, patru programe de sprijin pentru IMM-uri, a …