Home / Timp liber / Vrei să ai un restaurant eco friendly? Iată câteva sfaturi utile, legate de colectare și reciclare!

Vrei să ai un restaurant eco friendly? Iată câteva sfaturi utile, legate de colectare și reciclare!

Puțini cunosc faptul că mai mult de 60% dintre deșeurile realizate de oameni pot fi reciclate și că ei înșiși pot contribui la menținerea unei planete curate, care să aibă o viață cât mai lungă. În ultima vreme, s-a observat grija tot mai mare a statelor lumii, a organizațiilor nonguvernamentale, a diferitelor firme sau a fiecărui individ în parte, de a învăța cum să colecteze și să recicleze deșeurile, în așa fel încât mediul înconjurător să își recapete sănătatea de odinioară.

Unele business-uri și-au luat activitatea în serios și s-au implicat enorm de mult în reducerea emisiilor de dioxid de carbon, în achiziționarea becurilor economice, în colectarea în vederea reciclării și în tot felul de alte activități asemănătoare. Printre aceste firme se numără și restaurantele, acolo unde proprietarii au înțeles că pot, cu succes, să își aducă contribuția la salvarea planetei, aflată sub greutatea deșeurilor de tot felul. 

Iată câteva sfaturi utile despre colectarea și reciclarea deșeurilor de către un restaurant!

  • Ești proprietarul unui restaurant și vrei să te implici în colectarea deșeurilor? Ar fi bine să începi proiectul de selectare imediat. Dacă ai nevoie de cineva care să te ajute, vezi aici oferta pentru colectarea deșeurillor menajere și alege responsabil. Greenglobal.ro oferă servicii profesionale de management, de la colectare și transport, până la tratare, eliminare sau chiar reciclare. În acest fel, nu vei mai avea nicio grijă cu privire la acest aspect, pentru că firma va rezolva orice problemă;
  • Știai că România generează în fiecare an 5 milioane de deșeuri alimentare, cele mai multe venind de la consumatori individuali? Însă, un rol important în acest sens îl au și restaurantele, care sunt nevoite să arunce mâncare sau alimente, unele dintre ele aflate în garanție. Specialiștii atrag atenția că prevenția este deosebit de importantă și poate fi cheia succesului, dar și că trebuie să se aibă în vedere, mai întâi de toate, stoparea risipei de hrană, cu efecte negative asupra mediului înconjurător. Această risipă de alimente contribuie la creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră, la schimbări climatice, la creșterea poluării, provoacă inclusiv daune materiale restaurantului, care nu-și va mai recupera banii investiți;
  • Implicarea angajaților în colectarea deșeurilor este vitală, deoarece aceștia pot învăța niște lucruri foarte utile, cum ar fi: reutilizarea produselor alimentare prin valorificare, utilizarea eficientă a aparatului din dotare, încurajarea clienților de a lua la pachet, acasă, mâncarea care le-a rămas în farfurie, donarea surplusului alimentar unor programe de caritate, utilizarea resturilor pentru hrănirea animalelor sau inițierea compostării;
  • Multe restaurante au înțeles că o soluție excelentă pentru a lupta împotriva poluării este să accepte doar produse cu ambalaj reciclabil sau biodegradabil și să renunțe la ambalajele care nu pot fi reciclate. O idee genială este, de exemplu, montarea unor filtre de apă la robinet, în vederea reducerii consumului apei din recipiente de plastic sau de sticlă de către clienți.

În concluzie, nici restaurantele nu se pot sustrage luptei împotriva poluării, pentru că pot deveni eco friendly ușor, adoptând unele măsuri utile, care să ajute natura înconjurătoare să rămână la fel de frumoasă și de sănătoasă. 

Surse foto:

shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul, la aniversarea celor 65 ani de activitate!

LA MULȚI ANI pentru Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul, la aniversarea celor 65 de ani de …