VIDEO: Producători locali deosebiți la Târgul Cetății Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1674 Vizualizări

VIDEO: Producători locali deosebiți la Târgul Cetății

Ultimul Târg al Cetății, organizat de Asociația Pentru Progres, Dezvoltare și Comerț „Mercur”, a adus pentru plăcerea târgumureșenilor numeroase standuri cu pâine, mezeluri, brânzeturi, gemuri și siropuri de fructe, băuturi, plante aromatice, dulcețuri, miere, murături, dulciuri, prăjituri, conserve, legume, ulei presat la rece, bere, ceaiuri etc., iar în plus, artiști plastici autentici aduc la târg obiecte sculptate sau pictate manual, bijuterii, cosmetice naturale, jucării și plante ornamentale de sezon.

Unul dintre producătorii locali prezent la târg este Cătălin Tâlvescu. De profesie este medic specialist de chirurgie generală, care, în afara orelor petrecute în slujba pacienților, și-a creat propriul brand de Kombucha.

„Kombucius este o Kombucha artizanală, fabricată în Târgu Mureș, obținută printr-un proces de triplă fermentație, iar ceea ce rezultă este o băutură răcoritoare, carbogazoasă, delicioasă, non-alcoolică. Este o alternativă mult mai sănătoasă față de sucurile care există în momentul de față în comerț. Kombucius s-a lansat anul acesta, în luna iulie. În urma procesului de fermentație rezultă esteri de fermentație pe care fiecare îi percepe în mod deosebit, de aceea unii când vor gusta Kombucius vor spune că are aroma de socată, alții vor spune că are aromă de vin. Kombucius este prima marcă înregistrată de Kombucha în toată Uniunea Europeană. Gustați!”, a afirmat Cătălin Tâlvescu, mândru de produsul său.

În domeniul cosmeticelor naturale și-au prezentat produsele Tarcisia și Tavi. Specificul Cannabiterra este uleiul de cânepă care este prezent în toate produsele pe care ei le prepară.

„Povestea noastră a început individual. Tavi era pe partea de experiență cu săpunurile și a experimentat mai întâi pentru sine și apoi pentru prieteni. Eu am început să testez cremele, iar în varianta finală am simțit efectiv că natura mă ține în palme și nu a fost doar impresia mea, a fost și impresia beneficiarilor. Mai vine lumea și ne întreabă dacă avem și lavandă în produsele noastre, dar noi nu vrem să intrăm în specificul celor care cresc lavanda. Specificul nostru este cânepa care este atât de prețioasă încât noi o utilizăm și în alimentație. Nu știu dacă se știe, dar semințele de cânepă sunt un aliment complet pentru corpul nostru”, ne-a povestit Tarcisia Claudia Tămaș.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE