Accesul în mall-uri, doar cu certificat verde! Excepția, explicată de Raed Arafat Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 662 Vizualizări

Accesul în mall-uri, doar cu certificat verde! Excepția, explicată de Raed Arafat

Guvernul a aprobat, printr-o nouă hotărâre, ca accesul în centrele comerciale al persoanelor care se deplasează pentru vaccinare în aceste incinte să se facă fără prezentarea certificatului verde, dar cu asigurarea unor culoare de deplasare controlate.

El a explicat că hotărârea de guvern aprobată luni a fost necesară pentru a clarifica unele diferenţe apărute în baza unor neclarităţi juridice între prevederile HCNSU prin care s-au introdus măsuri suplimentare de gestionare a pandemiei de COVID 19 şi HG aprobată săptămâna trecută prin care s-au validat noile măsuri.

„În primul rând, în centrele comerciale – nu veţi găsi cuvântul mall nicăieri, pentru că nu este o definiţie juridică, nu există mall în legislaţie, există centre comerciale şi parcuri comerciale. Aşa că dacă ne referim la mall-uri le vom regăsi sub această titulatură. Au existat şi în hotărârea trecută la articolul 6 alineatul 3, dacă nu mă înşel, dar unde, din nou, cum am zis, din cauza acestor aspecte juridice, erau încadrate într-o categorie care trebuie să fie cu 50% din persoane, numai că nu putem să vedem la mall cum intră 50% sau sută la sută, noi avem o regulă clară de intrare la mall, controlată prin certificatul verde, vaccinare sau trecere prin boală. Astfel, a fost corectată această situaţie, clarificată. Deci, la mall-uri, la intrare la centrele comerciale este obligatoriu verificarea certificatului verde, vaccinat sau trecut prin boală, se va permite accesul prin excepţie în centrele şi parcurile comerciale a persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare, în vederea administrării unei doze de vaccin şi numai dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire din mall, adică se va putea intra la un centru de vaccinare, dar trebuie organizat astfel: se intră, se vaccinează, se iese din mall”, a declarat Raed Arafat, luni, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că aceeaşi excepţie se aplică în cazul mall-urilor care au în incintă spaţii de servicii publice, administrative, cum sunt cele pentru paşapoarte.

„Acolo se poate intra cu test valabil şi cu dovada programării la centrul de paşapoarte sau la centrul de servicii comunitare care există în interiorul mall-ului”, a spus Arafat.

Şeful DSU a subliniat, însă, că la magazinele care vând produse nealimentare, cu excepţia farmaciilor, accesul se face în baza certificatului verde, pentru cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală.

„Referitor la accesul la alte magazine, cu excepţia celor alimentare – deci, atenţie: în mall, la magazinele alimentare nu se poate intra decât pe baza certificatului verde, adică vaccinat sau trecut prin boală, însă în afara mall-ului se poate intra la magazinele alimentare, la centrele care vând alimente doar cu masca. Deci, respectând regulile sanitare. La orice alt magazin sau operator economic care comercializează alte produse şi aici exceptând farmaciile, de exemplu, acolo se intră cu certificatul verde. Deci, magazinele care sunt pe şosele, pe Calea Victoriei, cu tot, în afara celor alimentare care vând alimente, se intră acolo numai cu certificatul verde, vaccinat sau trecut prin boală. Dacă sunt centre comerciale unde au magazine care sunt cu acces direct din stradă, magazinele respective au obligaţia să verifice certificatul verde la intrare, cu excepţia celor care vând alimente”, a declarat Arafat.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE