Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, mesaje clare: ierarhii să se abțină să critice vaccinul, mirenii să asculte îndemnurile medicilor! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 341 Vizualizări

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, mesaje clare: ierarhii să se abțină să critice vaccinul, mirenii să asculte îndemnurile medicilor!

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, a trimis ierarhilor din BOR o scrisoare dură în care le solicită acestora să se abțină de la comentarii despre vaccin și pandemie.

„Vă aducem la cunoștință că, în ultima perioadă, în special în contextul extinderii pandemiei, unii clerici s-au exprimat public asupra unor chestiuni de interes național, mai ales cu opinii pro sau contra vaccinării, nerespectând astfel prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la disciplina comunicării în BOR. Mai mult chiar, unii ierarhi și-au exprimat public puncte de vedere personale în mod unilateral, fără nicio consultare cu mitropolitul lor sau cu Patriarhul. Recent o astfel de atitudine a avut-o preasfințitul părinte Ambrozie, episcopul Giurgiului, care a folosit predica din cadrul Sfintei Liturghii pentru a critica virulent autoritățile publice din România, în special pe președintele României”, a transmis Patriarhul Daniel în scrisoare.

„Luările de poziție individuale privind relațiile Stat-Biserică la nivel național nu respectă prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la responsabilitatea și disciplina comunicării în Biserica Ortodoxă, generând deja atât reacții în presă, care au adus un deficit de imagine Bisericii, cât și petiții și plângeri ale cetățenilor înregistrate la Cancelaria Sfântului Sinod”, a completat Preafericitul Părinte.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE