Polițiștii mureșeni donează sânge Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Polițiștii mureșeni donează sânge

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș s-au alăturat campaniei naționale ”Pentru ca alții să trăiască donează plasmă”. Primii 12 polițiști s-au prezentat, azi, 25 octombrie, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Târgu Mureș, pentru a dona. Campania va dura 3 zile, în scopul de a atrage atenția asupra nevoii de sânge pe care o au mulți pacienți pentru a rămâne în viață.

 “Este cunoscut faptul că în conformitate cu studiile medicale cantitatea de sânge recoltată de la un singur donator poate salva până la trei vieți și se reface într-un interval de 60 de minute. În cadrul acestei campanii, s-au alăturat acestui demers de donare de sânge 44 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș. Astfel de campanii au mai fost organizate în cadrul Inspectoratului. Ele se organizează periodic și îi sfătuim pe toți cei eligibili din punct de vedere medical să nu amâne acest gest, un gest simplu dar atât de benefic atât pentru sănătatea lor cât și pentru sănătatea celor aflați în suferință”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, inspector de poliție Emanuela Fărcaș.

Un îndemn pentru toate persoanele sănătoase, să nu ezite și să vină să doneze sânge, vine și din partea purtătorului de cuvânt al Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Târgu Mureș, Marinela Lazăr. Donarea de sânge este un act umanitar. Și poate salva o viață.

Donarea de sânge și de componente sanguine (eritrocite, trombocite, plasmă) facilitează o gamă largă de tratamente esențiale care, de multe ori, sunt vitale pentru viața pacienților. Transfuziile de sânge sunt esențiale în caz de accidente grave și de intervenții chirurgicale majore și sunt adesea necesare pentru pacienții bolnavi de cancer și în tratarea unor boli ereditare hematologice cronice.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE